Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Iohannis și Orban refuză testarea masivă și constantă. Se preferă izolarea la grămadă

Tăriceanu: Iohannis și Orban refuză testarea masivă și constantă. Se preferă izolarea la grămadă

Călin Popescu Tăriceanu atrage atenţia că a contesta măsurile luate de guvernanţi în contextul pandemiei nu este similar cu a nega existenţa coronavirusului. Totodată Tăriceanu spune că măsurile luate de PNL în ultimele şapte luni nu dau rezultate, iar Iohannis şi Orban preferă să izoleze oamenii la grămadă în loc să îi testeze.   

Tăriceanu: Iohannis și Orban refuză testarea masivă și constantă. Se preferă izolarea la grămadă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Oct 2020   •   14:15

“Guvernul Orban și trompetele lui răspândesc ideea că toți cei care contestăm măsurile pe care le-au luat suntem niște negaționiști ai existenței COVID-19! Greșit! Și noi, cei care punem sub semnul întrebării felul în care ei luptă cu COVID-19, știm că virusul există și că trebuie să ne protejăm. Cu ce nu suntem noi de acord este insistența guvernului PNL de a lua aceleași măsuri care de 7 luni nu dau rezultate”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook. 

Tăriceanu mai susţine că domeniul HORECA a fost închis doar dintr-o ambiție a guvernanților câtă vreme nu s-a stabilit nicăieri că acolo au fost focare de infecție. “Nu închizi 20.000 de mici restaurante și cafenele și lași pe drumuri sute de mii de oameni, ci iei măsuri acolo unde s-a întâmplat!”, a punctat Tăriceanu.

Politicianul mai susţine că măsura carantinării sau izolării la grămadă nu este doar o încălcare a drepturilor noastre, dar și o crimă împotriva economiei și vieții sociale.

Iohannis și Orban refuză varianta normală: testarea masivă și constantă

“Aceste măsuri de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis și Orban refuză varianta normală: testarea masivă și constantă. Testând continuu poți să identifici persoanele pozitive. Poți să le izolezi pe ele și contacții lor, nu toată comunitatea. Gândiți-vă că trăiți într-o localitate de 1.000 de locuitori și într-una dintre locuințele din această comunitate se descoperă 3-4 pozitivi. Adică o familie. Conform regulamentelor impuse de guvernanți se izolează tot satul! Nu pot fi carantinați doar ei și cei care au fost contacte să fie testați? ” - şi-a exprimat, politicianul, revolta faţă de deciziile ineficiente ale guvernanţilor. 

Tăriceanu  mai avertizează că izolarea va distruge relaţiile umane şi va produce scăderi dramatice de imunitate. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close