x close

Tăriceanu, avertisment pentru Iohannis: ”Dacă face asta îşi semnează, practic, propria sentinţă...”

de D.G.    |    13 Mar 2018   •   07:50
Tăriceanu, avertisment pentru Iohannis: ”Dacă face asta îşi semnează, practic, propria sentinţă...” 817

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, referitor la eticheta de ”penali” folosită de preşedintele Klaus Iohannis, că acesta nu are cultură politică, iar dacă ignoră încălcările Constituţiei făcute de DNA, va arăta că este preşedintele Statului paralel.

"Este ştiut că preşedintele nu are nişte cunoştinţe juridice minimale. În modul însă în vorbeşte, se exprimă, care se raportează la DNA şi la multe alte lucruri de interes public, dovedeşte că nu are nici o minimă cultură politică. Nu vorbesc de atitudinea pe care a trebui să o adopte o persoană care ocupă această funcţie de înaltă demnitate în statul român şi care ar trebui să se gândească şi să se adapteze acestei poziţii.

Problema este, până la urmă, şi juridică, şi politică. Juridică, pentru că preşedintele nu poate să ignore încălcările Constituţiei, dacă vrea să rămână un preşedinte credibil al României şi al românilor. Sau, sigur, vrea să arate că este preşedintele Statului paralel, cel care l-a adus la putere şi căruia trebuie să-i rămână fidel, pentru că are anumite obligaţii.

Dacă vrea să facă lucrul ăsta, atunci, sigur, asta e latura politică, poate să o facă, dar cred că în acel moment, aşa cum am mai spus, el îşi semnează, practic, propria sentinţă prin care va pierde alegerile prezidenţiale de anul viitor. Nu are o alegere uşoară de făcut, dar e problema preşedintelui, să o gestioneze cum consideră", a spus Tăriceanu, într-o emisiune TV.

Citeşte mai multe despre:

Calin Popescu Tariceanu Klaus Iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati