Antena 3 CNN Politică Tăriceanu cere ambasadorilor să aducă muncitorii în ţară

Tăriceanu cere ambasadorilor să aducă muncitorii în ţară

Tăriceanu cere ambasadorilor să aducă muncitorii în ţară
03 Sep 2007   •   13:31

Prezent la reuniunea anuală a diplomaţiei române, premierul a profitat de ocazie pentru a face un bilanţ al activităţii Guvernului. Una dintre cele mai importante realizări, în opinia lui Tăriceanu, este decuplarea economiei de viaţa politică. Potrivit bilanţului său, în ultimii doi ani, România a devenit o forţă politică şi economică recunoscută pe plan internaţional. Mediul de afaceri românesc este acum independent, dovadă faptul că "turbulenţele politice" care au marcat acest an nu au afectat cu nimic Bursa de la Bucureşti.

Odată prezentate realizările Guvernului, Tăriceanu a prezentat şi obiectivele în plan economic ale ţării, pentru perioada următoare. Tăriceanu a anunţat că o parte dintre funcţionarii care lucrează în reprezentanţele economice ale României din străinătate vor trebui înlocuiţi pentru rezultatele mediocre obţinute până în prezent.

Primul ministru a cerut a mai cerut ambasadorilor României în străinătate să îi informeze pe muncitorii români care lucrează în alte state despre salariile plătite în prezent de companiile de pe piaţa internă, în principal din sectorul construcţiilor, pentru a-i convinge să revină în ţară.

Tăriceanu a mai precizat că România va propune Comisiei Europene organizarea în ţara noastră a unei reuniuni regionale privind provocările de mediu, cu atenţie deosebită pe combaterea secetei.

?Am analizat cu ministrul Economiei şi cu ministrul Afacerilor Externe perspectiva organizării unei reuniuni regionale la nivel înalt pentru discutarea politicilor de răspuns la fenomenul încălzirii globale, în special mecanisme de acţiune şi sprijin la problemele cauzate de secetă, iniţiativă dedicată zonei centrale şi sud-est europene?.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close