Antena 3 CNN Politică Tăriceanu cere explicații Guvernului Orban: „Starea de urgență să nu fie un motiv de îmbogățire a firmelor prietene!”

Tăriceanu cere explicații Guvernului Orban: „Starea de urgență să nu fie un motiv de îmbogățire a firmelor prietene!”

Călin Popescu Tăriceanu cere explicații Guvernului Orban pentru decizia de a da 14 milioane de euro „unei modeste firme din Iași” în scopul achiziționării de noi teste pentru coronavirus, în loc să le cumpere din UNIFARM sau o altă companie de stat.

Tăriceanu cere explicații Guvernului Orban: „Starea de urgență să nu fie un motiv de îmbogățire a firmelor prietene!”
Sursa foto: Antena 3
22 Mar 2020   •   18:32

”Guvernul Orban a decis, în sfârșit, că este cazul să achiziționeze și mai multe teste pentru coronavirus. Anunțul achiziționării unui număr rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de lăudat, chiar dacă vine puțin târziu și după ce, de o săptămână, ni se spune de către Organizația Mondială a Sănătății să testăm cât mai mult.

Dar ca orice “lucru bine făcut”, cum spune șeful dlui Orban, în loc să cumpere testele prin Unifarm sau altă companie de stat, Guvernul a hotărât să dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iași (https://www.ziaruldeiasi.ro/…/o-firma-ieseana-importa-din-c…)”, scrie Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Liderul ALDE subliniază că, la votul pe decretul de instituire a stării de urgență, partidul pe care îl reprezintă le-a cerut guvernanților să nu se folosească de această situație „pentru a îmbogăți firme prietene”.

”Am atenționat atunci când am dat votul pe decretul de instituire a stării de urgență că această criză și starea specială nu trebuie să fie un motiv de îmbogățire a guvernanților sau a firmelor prietene.

Îi cer lui Ludovic Orban să lămurească rapid acest subiect și să găsească un mod de a transparentiza achizițiile publice din această perioadă. Orice oficial legat de această achiziție dubioasă trebuie să plece din funcție, indiferent cine e și pe cine are în spate”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close