Antena 3 CNN Politică Tăriceanu. Cu PD se va putea colabora când va scăpa de sub papucul lui Băsescu

Tăriceanu. Cu PD se va putea colabora când va scăpa de sub papucul lui Băsescu

Tăriceanu. Cu PD se va putea colabora când va scăpa de sub papucul lui Băsescu
10 Noi 2007   •   11:45

Cu PD se va putea colabora doar când va scăpa de sub papucul preşedintelui Băsescu, declară premierul Tăriceanu într-un interviu acordat agenţiei Rompres. După aproape trei ani de mandat, Premierul spune că şi-a îndeplinit promisiunile din campanie. Îşi recunoaşte o singură nerealizare, aceea de a nu fi putut promova legile securităţii. Premierul este mulţumit de actuala echipă ministerială. Călin Popescu Tăriceanu are cuvinte de apreciere şi la adresa ministrului Justiţiei, criticat de tot mai multe voci.

„Ministrul Chiuariu este un ministru care, din punct de vedere profesional, se achită nu bine, ci foarte bine de mandatul pe care-l are. Iată că a realizat un lucru pe care puţini şi-l puteau imagina după plecarea Monicăi Macovei, care reuşise foarte bine să-şi ostilizeze întreg Parlamentul, a reuşit să treacă prin Parlament legea privind reorganizarea şi funcţionarea ANI”, a apreciat Tăriceanu activitatea ministrului Justiţiei.

La fel de încântat este şi de proaspăt numitul ministru al Agriculturii, care, în opinia lui Tăriceanu trebuie să repare ceea ce nu a făcut unul dintre predecesorii săi: „În agricultură au fost probleme pentru că Flutur a lăsat practic un dezastru la Ministerul Agriculturii (...) El era un tip care se dovedeşte acum a fi fost extrem de superficial şi care nu a putut să stăpânească miezul problemelor, dar, cu eforturi, iată că reuşim să rezolvăm problemele una câte una”. Premierul spune că acum Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură este funcţională, ceea ce ar trebui să scape România de aplicarea clauzei de salvgardare.

În ceea ce priveşte intenţiile sale politice, Călin Popescu Tăriceanu spune că nu are nicio intenţie să candideze, anul viitor, la preşedinţia României. „Eu cred că funcţiei prezidenţiale i se dă mai mare importanţă decât, de fapt, Constituţia o prevede. Nu cred că astăzi, din postura în care sunt, am de ce să mă gândesc la aşa ceva.”

Premierul se arată mult mai preocupat de cele trei scurtinuri, programate în următoarele luni. În ceea ce priveşte ipoteza refacerii alianţei cu democraţii, premierul se arată foarte sceptic, din cauza apropierii dintre PD şi PSD, dovedite la moţiunea de cenzură. „Cu PD se va putea colabora doar în momentul în care va scăpa de sub papucul preşedintelui şi din momentul în care va avea un preşedinte capabil să acţioneze independent de ceea ce doreşte şeful statului. Astăzi, PD nu este de fapt decât o simplă pârghie de intervenţie şi şantaj la adresa adversarilor politici ai preşedintelui Băsescu”, a declarat Premierul.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close