Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, despre audierea lui Kovesi la comisia privind prezidenţialele: „Şi Clinton a fost audiat când era preşedinte”

Tăriceanu, despre audierea lui Kovesi la comisia privind prezidenţialele: „Şi Clinton a fost audiat când era preşedinte”

Tăriceanu, despre audierea lui Kovesi la comisia privind prezidenţialele: „Şi Clinton a fost audiat când era preşedinte”
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2017   •   20:16

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, despre eventuala chemare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, că toţi cei chemaţi la Parlament pentru audieri trebuie să vină, dând în acest sens exemplul preşedintelui american Bill Clinton, care a fost audiat de Senatul SUA în timp de era şef al statului. El a adăugat că Liviu Dragnea, deşi condamnat penal pentru fraude la referedumul din 2012, nu are niciun impediment legal să conducă o comisie parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

”Toţi cetăţenii români au drepturi şi obligaţii egale, toţi suntem egali în faţa legii. Dacă Parlamentul hotărăşte constituirea unei comisii de anchetă şi hotărăşte să audieze o serie de persoane care pot să aibă informaţii relevante, cred că este obligaţia tuturor, fără niciun fel de excepţie să se prezinte în faţa comisiei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi are sau nu oblugaţia să vină în faţa unei comisii parlamentare de anchetă având în vedere că este procuror.

Tăriceanu a dat ca exemplu, pentru a-şi susţine afirmaţia, situaţia preşedintelui american Bill Clinton, audiat de Senatul SUA în scandalul sexual cu Monica Lewinski.

”Dacă noi ne referim la ţara pe care o privin cu extremă admiraţie, Statele Unite, acolo nu foarte demult, în timpul mandatului preşedintelui Clinton, preşedintele SUA a fost convocat în pentru audieri la comisia senatorială de anchetă şi s-a prezentat. şi nu era procurorul Statelor Unite, ci era preşedintele Statelor Unite. Deci dacă vrem să acceptăm regulile democraţiei aşa cum sunt ele, atunci cred că trebuie să fie obligaţia tuturor să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă şi nu există categorii speciale care să fie scutite de această obligaţie”, a mai adăugat Tăriceanu.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close