Antena 3 Politică Tăriceanu, despre pensiile speciale: Excesele trebuie corectate pentru a nu crea tensiuni sociale

Tăriceanu, despre pensiile speciale: Excesele trebuie corectate pentru a nu crea tensiuni sociale

de S.T.    |    17 Dec 2019   •   18:24
Tăriceanu, despre pensiile speciale: Excesele trebuie corectate pentru a nu crea tensiuni sociale
Sursa foto: Foto: Calin Popescu Tariceanu/ Facebook

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că pensiile speciale trebuie puse „într-o anumită logică şi într-o anumită scară”, astfel încât, după modelul altor ţări din UE, să nu depăşească 80% din salariu.

„Sunt anumite pensii care depăşesc o limită a rezonabilului şi a bunului simţ. Nu cred că este normal să ai pensia mai mare decât salariul. Peste tot în Uniunea Europeana unde există un sistem de asigurări sociale bazat pe pensii cu contributivitate pensia ajunge la cel mai bun caz la 80% din salariu. La noi depăşeşte nu salariul net, ci salariul brut, ceea ce este evident o aberaţie şi acestea sunt excese care trebuie obligatoriu corectate (...) pentru a nu crea tensiuni sociale absolut fireşti. Sunt oameni care muncesc o viaţă întreagă, au 40-45 de ani vechime şi au pensii care se situează între 1.000 şi 3.000 de lei, iar alţii care după 25 de ani pot ajunge la pensii fabuloase care nu se justifică sub nicio formă. Eu sunt de părere că cei care lucrează în armată, în justiţie şi au anumite constrângeri de carieră, nu au voie să facă alte activităţi, trebuie să li se asigure o pensie (...)

Cred că magistraţii, militarii pot fi exceptaţi, dar sigur că pensiile trebuie puse într-o anumită logică şi într-o anumită scară”, a afirmat Tăriceanu marţi, după şedinţa Biroului Executiv al ALDE.

Citiți și:

 Acest tip de pensie va fi eliminat! Lovitură pentru mii de pensionari

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close