Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Economia s-a gripat brusc și trebuie să o repornim. Sper că voința unui singur om nu va prevala în fața unei întregi națiuni

Tăriceanu: Economia s-a gripat brusc și trebuie să o repornim. Sper că voința unui singur om nu va prevala în fața unei întregi națiuni

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că este pentru o revenire la o normalitate responsabilă şi speră că "voința unui singur om nu va prevala în fața voinței unei întregi națiuni", pentru ca motoarele economiei să pornească.

Tăriceanu: Economia s-a gripat brusc și trebuie să o repornim. Sper că voința unui singur om nu va prevala în fața unei întregi națiuni
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    12 Iun 2020   •   15:50

"Din păcate economia lumii, și alături de ea și a noastră, s-a gripat brusc și este nevoie de eforturi serioase ca să o repornim", susţine Tăriceanu.


"Da, sunt pentru o revenire la o normalitate responsabilă. Da, sunt pentru deschiderea spitalelor, restaurantelor, stadioanelor, mall-urilor și tot ce ține de revenirea la normalitate. Da, sunt pentru deschiderea largă a porților bisericilor și altor lăcașe de cult.

Sper că vom reuși să revenim la normalitate și că voința unui singur om nu va prevala în fața voinței unei întregi națiuni.

Urmăresc, pe cât îmi permite timpul, dezbaterea publică legată de această revenire și cred că se discută mult prea mult despre vacanțe și destul de puțin despre muncă. Știu, suntem în prag de vară și în alți ani era momentul când ne luam valizele din debarale și ne pregăteam de concediu.

Cred că această vară ar trebui să fie diferită. Nu contest nevoia de a ne duce copiii la mare sau la munte. Până la urmă face parte din revenirea la normalitate. Dar cred că trebuie să ne reducem așteptările de la această vară. Cred că prioritatea trebuie să rămână refacerea lanțului de producție și recâștigarea încrederii consumatorului. Cred că trebuie să ne asigurăm că motoarele economiei pornesc și rămân turate. După trei luni de stat în case, având și ghinionul unui guvern care încă nu a propus nimic în materie economică, nu cred că prioritatea absolută trebuie să fie să plecăm în iulie și august cu toții în concediu.

Știu că ce spun nu este deloc popular. Știu că ar fi ideal dacă după cele trei luni am putea să ne reluăm obiceiurile ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic și totul a fost doar un coșmar.

Din păcate nu este așa. Din păcate economia lumii, și alături de ea și a noastră, s-a gripat brusc și este nevoie de eforturi serioase ca să o repornim. Eu cred că fiecare va trebui să sacrificăm din timpul pe care îl aveam programat pentru concediu. Cred că Parlamentul trebuie să rămână în sesiune aproape permanent, poate cu o scurtă vacanță de maximum două săptămâni. Cred că la fel trebuie să se întâmple în tot sistemul public. Cred că cei din sistemul privat vor vrea să recupereze din pierderile pe care le-au suferit în perioada stării de urgență.

Este nevoie de fiecare dintre noi pentru a repune țara pe picioare. Cred că ne-am lămurit cu toții că salvarea nu poate veni de la acest guvern, ci de la fiecare dintre noi. Fiecare cât putem", a scris şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close