Antena 3 CNN Politică Tăriceanu îşi atacă contracandidaţii: Stolojan e un politician în care nu poţi avea încredere

Tăriceanu îşi atacă contracandidaţii: Stolojan e un politician în care nu poţi avea încredere

Tăriceanu îşi atacă contracandidaţii: Stolojan e un politician în care nu poţi avea încredere
21 Sep 2008   •   15:16

Călin Popescu Tăriceanu atacă posibilii contracandidaţi la funcţia de premier. Theodor Stolojan este un politician în care nu poţi să ai încredere, iar Mircea Geoană face politică de tip Golden Blitz, a declarat premierul într-un interviu acordat Mediafax. Tăriceanu a criticat şi programele de guvernare ale PD-L şi PSD, caracterizate drept „făcute pe genunchi”.

Tăriceanu este de părere că bătălia pentru funcţia de premier se va duce la nivelul programelor de guvernare. Chiar dacă şi-a exprimat speranţa că viitoarea campanie va fi una bazată pe idei, premierul a atuncat câteva săgeţi împotriva adversarilor săi.

„Theodor Stolojan este un politician în care nu poţi să ai încredere. Eu şi colegii mei liberali ştim asta din proprie experienţă. Românii nu se pot baza pe Theodor Stolojan. Când eşti premier, nu poţi să te retragi de la o zi la alta pentru că ţi se pare că eşti şantajat de cineva. Cât despre Mircea Geoană, regret că a început să facă şi el politică de tip Golden Blitz.” „Încă mai sper să avem o campanie bazată pe idei, nu plină de înjurături.” a conchis premierul.

În replică, liderul social-democrat Mircea Geoană a declarat că nu era la curent cu afirmaţiile premierului, dar a amintit că Tăriceanu este cel care a apreciat că prăbuşirea pieţelor financiare are şi o parte bună pentru români: aceea că îşi vor putea cumpăra proprietăţi mai ieftine în Statele Unite şi a glumit spunând că probabil premierul se referă la „un restaurant pentru liberali”.

Chiar şi aşa, Călin Popescu Tăriceanu nu exclude varianta unei colaborări cu adversarii politici. Nu înainte de alegeri, însă. În acelaşi interviu, Tăriceanu a declarat că PNL va adopta o campanie din uşă în uşă, bazată pe discuţiile directe cu oamenii.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close