Tăriceanu: Nu accept să mi se dea lecţii, nici măcar de la Bruxelles

10 Oct 2007   •   17:15
Tăriceanu: Nu accept să mi se dea lecţii, nici măcar de la Bruxelles
Premierul Tăriceanu a fost deranjat de afirmaţiile făcute de comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, şi i-a cerut ca atunci când are nevoie de date suplimentare să se documenteze direct de la Guvernul României. Şeful guvernului a fost atât de categoric încât a afirmat că nu acceptă lecţii „nici măcar de la Bruxelles”. „O să-i fac şi o scrisoare acestui domn comisar şi am să-l rog să aibă bunăvoinţa, înainte de a se pronunţa în public, să se informeze. Nu cred că o întrebare, pusă cu un spin, este obligatoriu să fie urmată de un asemenea răspuns”.

„Îi cer să se informeze de la sursă, Guvernul îi stă la dispoziţie, dacă are anumite preocupări în această privinţă. (...) Nu accept să mi se dea lecţii, indiferent de cine, poate să fie chiar şi de la Bruxelles. În primul rând, să se uite la ei acolo, şi apoi să facă analize şi să ne dea sfaturi”, a declarat primul-ministru.

Comisarul european pentru energie a criticat, marţi seară la Viena, într-o reuniune organizată de grupul petrolier OMV, intenţia autorităţilor române de a înfiinţa o companie energetică integrată. El a afirmat că nu a fost înştiinţat de acest proiect, care poate crea „un monstru”.

Antena3.ro

x close