Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: nu am discutat despre un înlocuitor pentru Chiuariu, dar am propuneri

Tăriceanu: nu am discutat despre un înlocuitor pentru Chiuariu, dar am propuneri

Tăriceanu: nu am discutat despre un înlocuitor pentru Chiuariu, dar am propuneri
10 Dec 2007   •   08:34

Delegaţia Permanentă a PNL s-a reunit, luni, pentru a analiza rezultatele la euroalegeri. După 5 ore de discuţii, preşedintele PNL a declarat că scorul obţinut la euroalegeri "se potriveşte perfect cu cel al sondajelor de opinie". Există însă un potenţial care nu a fost fructificat de anumite filiale. În conseciţă, BPN a cerut organizaţiilor care au obţinut sub 12% la euroalegeri demisia Biroului Politic Teritorial. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat judeţul Giurgiu, iar cel mai slab a fost cel din Dâmboviţa. Premierul nu a ocolit nici subiectul fuziunii PD-PLD, subliniind că electoratul liberal are acum un singur partid care să îl reprezinte: PNL.

Tăriceanu: nu am discutat subiectul Chiuariu
În ceea ce priveşte identificarea unui înlocuitor al ministrului justiţiei Chiuariu, Tăriceanu a precizat că nu s-a discutat despre acest subiect. "Am câteva propuneri, dar desemnarea se va face pe baza unei consultări cu colegii din Biroul Politic şi se va decide în urma unui vot". "Interimatul va fi asigurat de cineva, la Ministerul Justiţiei, numai dacă va fi nevoie", a adăugat el, confirmând însă că a primit demisia ministrului.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat înaintea şedinţei că senatorul Norica Nicolai are cele mai mari şanse pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Alte variante vehiculate ar fi Renate Weber, care tocmai a cîştigat un mandat de europarlamentar pe listele PNL, şi Victor Alistar, şeful organizaţiei Transperency International.

Tot în cursul zilei de luni, a apărut informaţia care îl dădea pe ministrul Apărării Teodor Meleşcanu drept posibil ministru interimar la Justiţie. Varianta ar urma să fie luată în calcul însă în cazul în care, în următoarele zile, conducerea liberală nu ajunge la un acord privind persoana pe care o va nominaliza ca succesor al demisionarului Tudor Chiuariu.

CINE AR PUTEA FI NOUL MINISTRU AL JUSTIŢIEI

Liberalii au discutat şi despre pregătirea campaniei pentru alegerile locale din 2008. În primul rând, se va constitui o echipă de coordonare la centru care se va ocupa de tot ceea ce implică această campanie. Totodată, filialele judeţene vor fi însărcinate să înceapă selecţia candidaţilor pentru primăriile de municipii, oraşe şi comune.

Antena3.ro

×
Parteneri
Val de aer polar peste România!
x close