Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Preşedintele trebuia să îşi dea demisia în urma gafelor făcute

Tăriceanu: Preşedintele trebuia să îşi dea demisia în urma gafelor făcute

Tăriceanu: Preşedintele trebuia să îşi dea demisia în urma gafelor făcute
12 Noi 2007   •   08:11

Conflictul dintre preşedinte şi premier continuă cu o nouă serie de atacuri. Călin Popescu Tăriceanu spune, într-un interviu acordat ?Cotidianul?, că preşedintele ar fi trebuit să demisioneze, după câte gafe a făcut. Atacul premierului vine ca răspuns la cererea preşedintelui de a avea demisia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu. Gestul preşedintelui Traian Băsescu l-a enervat pe premier, care i-a reproşat gafele pe care le-a făcut din 2004 şi pentru care Băsescu ar fi trebuit, în opinia lui Tăriceanu, să-şi de-a demisia. De altfel, premierul este convins Adrian Cioroianu este în acest moment victimă colaterală a războiului cu preşedintele.

Mai mult, Tăriceanu spune că, de fapt, el este ţinta. ?Am văzut tot felul de apeluri, inclusiv preşedintele, care a spus că ar fi demisionat în locul lui Cioroianu. La câte gafe a făcut şi la câte declaraţii a dat, pentru care este şi condamnat, cred că preşedintele trebuia să o ţină de la începutul mandatului numai într-o demisie?.

?Observăm cu toţii că preşedintele vrea să joace altceva decât îi dă Constituţia dreptul. De aici derivă permanent aceste imagini de meci între premier şi preşedinte. La acest lucru contribuie natura preşedintelui, care se hrăneşte din conflicte permanent şi de aceea le caută. În plus, are o problemă personală în ceea ce mă priveşte, pe care nu şi-o ascunde, dar care pe mine mă interesează foarte puţin?, a continuat Tăriceanu.

În ciuda acestor critici , prim-ministrul este dispus să-i acorde în continuare credit ministrului de Externe. ?Dincolo de faptul că a fost un moment pe care eu îl regret foarte mult, trebuie să vedem ce a făcut Cioroianu ca ministru de Externe şi în privinţa situaţiei cu Italia. Cioroianu se achită bine şi e un om care este capabil să ne reprezinte?, a mai spus Tăriceanu.

Foto: LiveNews.ro

Antena 3

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close