Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Referendumul pentru definirea familiei în Constituţie, cel mai probabil în toamnă

Tăriceanu: Referendumul pentru definirea familiei în Constituţie, cel mai probabil în toamnă

Tăriceanu: Referendumul pentru definirea familiei în Constituţie, cel mai probabil în toamnă
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mai 2017   •   19:40

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că organizarea unui referendum privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii familiei, aflată în dezbaterea Camerei Superioare a Parlamentului, ar putea avea loc cel mai probabil în toamna acestui an, scrie Agerpres.

În privinţa unei revizuiri ample a Constituţiei, Tăriceanu nu se declară "foarte optimist", arătând că este necesară susţinerea a două treimi dintre parlamentari pentru adoptarea unei noi legi fundamentale, liberalii putând bloca procesul. 

Preşedintele ALDE susţine că în coaliţie colaborarea "funcţionează foarte bine" şi nu exclude, la fel ca liderul PSD, Liviu Dragnea, intrarea UDMR la guvernare. 

Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu spune că nu se teme de o posibilă acaparare a electoratului ALDE de către nou înfiinţata formaţiune politică a lui Daniel Constantin. El subliniază că ALDE este un partid liberal iar Pro România - de centru. 

Preşedintele Senatului vorbeşte şi despre iniţiativa legislativă depusă în Parlament pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, adăugând că prin amendamentele formulate la propriul său proiect de act normativ doreşte să confere Consiliului Superior al Magistraturii "relevanţa şi rolul necesar pentru asumarea unor decizii care să ducă la o independenţă crescută" a instituţiei. 

El vorbeşte şi despre necesitatea reconsiderării modului în care se acordă venitul minim garantat pentru că, pe o parte, există un deficit de forţă de muncă şi, pe de alta, un număr mare de asistaţi social.

×
Subiecte în articol: ALDE Constitutie Liviu Dragnea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close