Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții

Tăriceanu: Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că românii s-au comportat responsabil în perioada stării de urgenţă, iar problema sunt guvernanţii depăşiţi de situaţie, care iau decizii proaste, tardive şi contradictorii, precizând că aceste bâlbâieli vor costa România zeci de mii de locuri de muncă, iar apogeul s-a văzut ieri noapte.

Tăriceanu: Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    15 Mai 2020   •   10:58

"Guvernul Orban, groparul economiei româneşti

Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții! Cu doar 15 minute înainte de miezul nopții, cu doar 15 minute înainte de a sfârși starea de urgență, guvernanții au decis ce putem și ce nu putem să facem după trecerea stării de urgență!

Oare ce au avut ei în cap când au venit atât de târziu cu aceste decizii? Nu au știut că starea de urgență se va sfârși? Lor nu le-a spus dl. Iohannis în urmă cu două săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgență? Cum au crezut că putem să ne facem planuri de pe o zi pe alta, ca să nu zic de pe o oră pe alta?

Haosul uriaș pe care l-au creat ne influențează pe toți, dar mai ales pe cei care au o afacere mai mică sau mai mare, care astăzi nu știu dacă își deschid sau nu magazinul, dacă își cheamă sau nu angajații la muncă. Guvernanții sacrifică unul după altul sectoare importante ale economiei, sectoare care creează sute de mii de locuri de muncă. Sacrifică industria ospitalității pentru că dl Orban crede că ea nu aduce suficient la produsul intern brut. Sacrifică industria spectacolului pentru că dl Orban nu are bani să dea pentru cultură. Sacrifică industria sportului pentru că acestui guvern nu i se pare importantă. Sacrifică agricultura dând despăgubiri în loc de apă pe canalele de irigații. Sacrifică transporturile ca să poată să o ducă bine transportatorii din alte țări. Și exemplele pot continua.

Efectul foarte rapid al acestor sacrificii va fi că și sectoarele din economie care au început să funcționeze vor trebui să-și reducă motoarele sau chiar să tragă pe dreapta. Dacă jumătate dintre români nu o să aibă venituri cine o să cumpere autoturismele fabricate la Mioveni sau Craiova? Sau cămășile făcute la Brăila și pantalonii de la Odorhei? Sau brânza de Nasal și vinul de la Murfatlar?

Românii sunt conștienți de pericolul acestui inamic invizibil. Românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize. Românii știu că pericolul nu a trecut. Problema nu sunt cetățenii, ci guvernanții care sunt total depășiți de situație, care iau decizii proaste și pe picior, decizii tardive și contradictorii. Toate aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă, ne costă rămâneri în urmă pe care greu le vom mai recupera.

Și colac peste pupăză mai vor încă 30 de zile de stare de urgență camuflată în starea de alertă! Ca să poată epura politic administrația, ca să poată să-și pună neamurile în funcții și ca să poată să-și umple buzunarele din contracte fără licitații. Trei motive serioase pentru care dacă această stare de alertă va ajunge în Parlament voi vota împotriva pentru că nu ne ajută pe noi, ci doar pe ei!", a scris preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vineri pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Horoscop 6 iunie 2023. Berbecii au idei geniale, Racii se adaptează
x close