Antena 3 CNN Politică Tăriceanu va efectua miercuri o vizită în Italia

Tăriceanu va efectua miercuri o vizită în Italia

Tăriceanu va efectua miercuri o vizită în Italia
05 Noi 2007   •   07:33

Valul de xenofobie şi atitudinile negative îndreptate împotriva românilor care muncesc în Italia trebuie stopate. Anunţul îi aparţine premierului Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat după reuniunea de urgenţă de la Guvern că va efectua, miercuri, o vizită oficială în Italia. Prim-ministrul a adăugat că a avut o nouă convorbire telefonică cu premierul italian Romano Prodi, pe marginea scandalului declanşat de imigranţii români. ?Italia ştie să aprecieze contribuţia României la construcţia europeană. Nu este nici interesul României şi nici al Italiei ca relaţia dintre noi să se deterioreze din cauza unui număr mic de peroane implicate în astfel de infracţiuni?.

La întâlnirea care a început la ora 10.00, au participat alături de premier, ministrul de Interne, ministrul Muncii, al Justiţiei şi cel al Afacerilor Externe. Guvernul a decis să suplimenteze cu până la 30 de persoane numărul ofiţerilor de poliţie detaşaţi în Italia şi va cere ca ataşaţii de afaceri interne români să fie informaţi cu minim 24 ore înainte asupra deciziilor de expulzare, concomitent cu încurajarea unui sistem de repatriere voluntară.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut instituţiilor statului român să-şi asume responsabilităţile şi sa coopereze cu instituţiile italiene şi cu guvernul de la Roma.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close