Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: vom crea o nouă companie în domeniul energetic

Tăriceanu: vom crea o nouă companie în domeniul energetic

Tăriceanu: vom crea o nouă companie în domeniul energetic
05 Sep 2007   •   16:58

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a susţinut primele declaraţii după şedinţa de guvern de miercuri. Tăriceanu a anunţat că sectorul energetic românesc are nevoie de o strategie pe termen lung, în acord cu cerinţele Uniunii Europene. În acest sens, premierul a declarat că cea mai importantă măsură care urmează a fi întreprinsă este crearea unei noi companii în domeniul energiei electrice, care ar putea să regrupeze componenetele de producţie şi de distribuţie rămase încă neprivatizate.

„Această nouă entitate va trebui să respecte regulile europene, dar va permite României să îşi poată atinge cele trei obiective, mai ales în ceea ce priveşte asigurarerea securităţii energetice”, a asigurat premierul.

Securitatea energetică, dezvoltarea durabilă şi asigurarea competitivităţii sunt cele trei obiective principale ale strategiei energetice, pe care România va încerca să le atingă prin crearea acestei companii, a precizat premierul, adăugând că discuţiile în acest sens vor începe chiar de săptămâna viitoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close