Antena 3 CNN Politică Taubman refuză invitaţia PNL la un miting electoral

Taubman refuză invitaţia PNL la un miting electoral

Taubman refuză invitaţia PNL la un miting electoral
19 Noi 2007   •   16:23

Nicholas Taubman a declinat invitaţia liberalilor de a participa la mitingul electoral al PNL, organizat miercuri la Ateneul Român. Ambasadorul SUA în România a declarat că locul său nu este la astfel de evenimente, întrucât nu este om politic. ?Nu cred că e cineva supărat, aşa că nu există nevoia de reconciliere. Nu sunt politician şi nu este locul meu acolo. Nu cred că trebuie să mă amestec în astfel de chestiuni?, a explicat Taubman. PNL organizează pe 21 noiembrie o acţiune electorală intitulată ?TU şi EU la Ateneu?, care se doreşte o promovare a tinerilor de succes din domeniul culturii. Alături de reprezentanţi ai intelectualităţii româneşti şi ambasadori ai statelor membre UE, liberalii intenţionează să-l invite şi pe Taubman, potrivit Mediafax.

Refuzul acestuia vine însă după o reacţie extrem de dură a liberalilor, exprimată public, săptămâna trecută, de Bogdan Olteanu. Taubman critica atunci noua formă a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Ambasadorul avertiza asupra lipsei de transparenţă cu care au fost adoptate textele, subliniind că modificările ar putea fi în detrimentul reformării justiţiei. În replică, liberalul Bogdan Olteanu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat că Taubman ar trebui să se cantoneze în limitele mandatului său în ceea ce priveşte calitatea legislaţiei româneşti şi l-a invitat să comenteze legislaţia americană dată în ultimii ani.

?Ca cetăţean şi oficial american, domnul Taubman, are tot dreptul să se pronunţe asupra calităţii legilor din SUA. Îl invit să se pronunţe asupra modului în care legislaţia americană din ultimi ani respectă libertăţile fundamentale?, a atacat Olteanu. Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor l-a invitat pe ambasadorul american ?să-şi respecte statutul de diplomat sub bună-cuviinţă?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close