Antena 3 CNN Politică Teodor Meleşcanu şi Iulia Motoc, audiaţi de senatorii jurişti pentru postul de judecător CCR

Teodor Meleşcanu şi Iulia Motoc, audiaţi de senatorii jurişti pentru postul de judecător CCR

Teodor Meleşcanu şi Iulia Motoc, audiaţi de senatorii jurişti pentru postul de judecător CCR
Sursa foto: CCR
02 Iun 2010   •   10:21

Comisia juridică din Senat îi audiază, miercuri dimineaţă, pe cei doi candidaţi la funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) - Teodor Meleşcanu, propus de grupul parlamentar al PNL, şi Iulia Antoanella Motoc, din partea grupului senatorial al PDL.
Chestorul social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a precizat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că senatorii doresc să grăbească procedura astfel încât votul asupra propunerilor grupurilor parlamentare să fie dat în plenul Senatului de miercuri, sau cel târziu lunea viitoare.
Grupul PDL din Senat a depus marţi, la Biroul Permanent, o adresă prin care o propun pe Iulia Antoanella Motoc pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, iar grupul PNL a anunţat, printr-un demers similar, nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru aceeaşi funcţie.
Mandatul a trei judecători ai CCR - Ioan Vida, Nicolae Cochinescu şi Petre Lăzăroiu, numiţi de Camera Deputaţilor, de Senat şi, respectiv, de Preşedinţie - expiră pe 7 iunie, iar, potrivit legii Curţii, numirea unor noi judecători trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului predecesorilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close