Antena 3 CNN Politică Titus Corlățean, reacție la respingerea de către Klaus Iohannis: Fapta sa întrunește elementele unui abuz în serviciu

Titus Corlățean, reacție la respingerea de către Klaus Iohannis: Fapta sa întrunește elementele unui abuz în serviciu

Titus Corlățean, reacție la respingerea de către Klaus Iohannis: Fapta sa întrunește elementele unui abuz în serviciu
30 Mai 2019   •   20:58

Senatorul PSD Titus Corlăţean reacţionează la anunţul că preşedintele Klaus Iohannis respinge nominalizarea sa pentru funcţia de viceprim-ministru. Numit de Iohannis "artizanul catastrofei de la alegerile din 2014", Titus Corlăţean afirmă că preşedintele generează un nou conflict juridic de natură constituţională şi chiar se face vinovat de abuz în serviciu.

"Nu a fost nicio surpriză pentru mine. Mă aşteptam la o astfel de decizie, inclusiv la formulele ofensatoare adresate în general de domnul preşedinte Iohannis oponenţilor politici. Îmi permit însă să-i atrag atenţia că a încălcat încă o dată legea. Nominalizarea candidaturii mele la un portofoliu ministerial nu încalcă niciuna dintre cele patru condiţii de legalitate prevăzute de cadrul legislativ românesc în astfel de situaţii. Îmi permit, totodată, să semnalez că domnul preşedinte generează încă o dată un conflict juridic de natură constituţională între Preşedinţie şi Guvern şi că fapta domniei sale întruneşte, în baza legii, elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu"; a declarat senatorul social-democrat, pentru STIRIPESURSE.RO.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close