Antena 3 CNN Politică Toma Petcu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Energiei

Toma Petcu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Energiei

Toma Petcu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Energiei
Sursa foto: Foto: Facebook/Ionel Muscalu
29 Iun 2017   •   10:05

Toma Petcu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei în noul Guvern, a primit joi aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 36 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

În cadrul discursului din faţa comisiilor reunite, Petcu a afirmat că ministerul pe care l-a condus şi până acum în ultimele şase luni este în discuţii avansate cu Ministerul de Finanţe pentru elaborarea unui memorandum care să cuprindă mandatul din partea Guvernului pentru negocierile cu chinezii care vor să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

„Am deblocat discuţiile cu partea chineză pentru reactoarele 3 şi 4. Suntem în discuţii avansate cu Ministerul de Finanţe pentru elaborarea unui memorandum care să fie supus dezbaterii şi aprobării în Guvern, pentru că avem nevoie să ştim cât ne permitem şi cât ne putem asuma în negocierea cu partea chineză, din cele 6 miliarde (de euro, cât este estimată investiţia totală - n.r.), care 3 (miliarde de euro - n.r.) ne-ar reveni ca aport din partea statului român. Un miliard ar fi asigurat de infrastructura existentă, plus rezerva de apă grea şi octoxidul de la Rezervele Statului. Pentru restul de două miliarde şi celelalte condiţii în negocierea cu partea chineză trebuie să luăm un mandat foarte clar din partea Guvernului, să ştim foarte clar cât putem negocia şi unde putem ajunge cu partea chineză", a arătat Petcu.

Potrivit acestuia, Complexul Energetic Oltenia va afişa profit în primul semestru al anului, după mai mulţi ani pe pierderi, şi, de asemenea, va termina anul pe plus.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ministrul energiei guvern Toma Petcu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close