Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a cerut în CSAT majorarea bugetului Ministerului Apărării

Traian Băsescu a cerut în CSAT majorarea bugetului Ministerului Apărării

Traian Băsescu a cerut în CSAT majorarea bugetului Ministerului Apărării
30 Oct 2007   •   08:09

Preşedintele Traian Băsescu a cerut în CSAT majorarea bugetului pe 2008 al Ministerului Apărării până la 2,38% din PIB, dar nu din sursă bugetară, ci prin credite pentru investiţii şi programe. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a mai adoptat şi câteva hotărâri legate de programul de restructurare a Armatei, care va începe până la sfârşitul acestui an. Acest program prevede ca până în 2009 să fie făcută o reducere a numărului de ofiţeri superiori cu 1.480 şi a celui de angajaţi civili cu 1.770.

O altă prioritate a Ministerului Apărării discutată în CSAT este legată de unele programe de înzestrare, care vor primi realocări din bugetul actual al ministerului, a afirmat Traian Băsescu. Membrii CSAT au discutat şi despre securitatea naţională. Preşedintele a precizat că s-a constatat o intensificare a activităţii teroriste pe teritoriul României, dar că situaţia este sub control. Preşedintele a explicat că sporirea activităţilor teroriste ar putea fi influenţată şi de summit-ul NATO de anul viitor.

În CSAT s-a mai decis transferarea arhivei de scrisori de dinainte de revoluţie de la SRI la CNSAS, până la sfârşitul anului. Preşedintele a menţionat că aceste scrisori nu privesc deconspirarea Securităţii, ci au valoare istorică.

Traian Băsescu a abordat şi subiectul întâlnirii cu preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko. "E relativ ridicol, când preşedintele României primeşte o singură întrebare, iar preşedintele Ucrainei trei, să te întrebi de ce Băsescu nu a intervenit", a declarat şeful statului, vizibil iritat de poziţia presei faţă de discursul pe care l-a ţinut alături de Viktor Iuşcenko.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close