Antena 3 Politică Traian Băsescu, despre adevăratul motiv pentru care Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009

Traian Băsescu, despre adevăratul motiv pentru care Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009

24 Mai 2017   •   12:57
Traian Băsescu, despre adevăratul motiv pentru care Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale din 2009 "nu doar de prost", ci şi pentru că a avut un staff "îndoielnic", precum Viorel Hrebenciuc, care fie minte, fie nu a ştiut ce s-a întâmplat la votul din diaspora şi cât se putea legal vota în cele 14 ore ale scrutinului.

"Ieri am avut explicaţia totală şi de ce a pierdut Geoană alegerile. Nu numai de prost, dar a avut şi un staff îndoielnic. Hrebenciuc spunea că după calculele lui la o secţie de votare din străinătate nu pot vota mai mult de 1.050 de persoane (...) Minciuna lui Hrebenciuc, că erau două ştampile... Minte sau n-a ştiut şi asta explică în plus de ce a pierdut Geoană. La ambasada de la Paris au fost tot timpul cinci cabine şi cinci ştampile de vot", a spus Băsescu, potrivit News.ro.

El a prezentat datele despre care a vorbit şi fostul ambasador de la Paris, Teodor Baconschi, potrivit cărora în 2009, în turul al doilea, au votat 3.785 de persoane, reprezentând o medie de 270 de voturi pe oră, mai puţin decât la referendumul din 2007, când au fost 287 de voturi pe oră.

"Iată, avem proba că oamenii ăştia nu numai mint. Eu sunt convins că Hrebenciuc nu minte, dar ne arată cât de nepregătiţi au fost să gestioneze campania electorală", a spus Băsescu.

Fostul preşedinte l-a mai ironizat pe Mircea Geoană pentru pierderea alegerilor. "Acasă a pierdut că s-a dus la Vîntu. Toate sondajele arată că a pierdut cel puţin jumătate de milion de voturi după întâlnirea celebră pe care am avut-o, iar în străinătate s-a putut vota mult mai mult decât credea Hrebenciuc", a spus Băsescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close