Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, despre propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier: „Este o desemnare ratată și o capcană pentru Iohannis”

Traian Băsescu, despre propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier: „Este o desemnare ratată și o capcană pentru Iohannis”

Traian Băsescu, despre propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier: „Este o desemnare ratată și o capcană pentru Iohannis”
26 Iun 2017   •   19:32

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, luni, că desemnarea făcută de PSD-ALDE pentru funcţia de premier este una "ratată" şi reprezintă "o capcană" pentru şeful statului, precizând însă că nici liderul PSD, Liviu Dragnea, nu speră ca preşedintele Iohannis să cadă în această capcană.

"Desemnarea pe care a făcut-o PSD e o desemnare ratată, care, după mine, este destinată să-l atragă pe preşedintele Iohannis într-o capcană a unei desemnări ratate. Eu cred că nici Dragnea nu speră ca domnul preşedinte Iohannis să cadă în această capcană", a afirmat Băsescu, la finalul consultărilor delegaţiei PMP cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a opinat că s-ar putea contura o majoritate de guvernare, alta decât PSD-ALDE.

"În Parlamentul României sunt trei partide care aparţin de PPE: PNL, UDMR şi PMP. De asemenea, USR a declarat că va susţine orice soluţie, alta decât PSD. Deci ar fi conturată o soluţie politică pentru a avea un premier tânăr, dar cu experienţă în problema resurselor bugetare ale UE şi România suferă formidabil de pe urma acestui lucru", a spus liderul PMP.

Băsescu a adăugat că există şi "reacţii interne" în PSD şi ALDE legat de desemnarea pe care această alianţă a făcut-o pentru funcţia de premier.

"Eu cred că dacă suntem politicieni responsabili, nu avem decât o singură soluţie din cele două propuse, dacă nu cumva UDMR şi minorităţile vin şi ei cu alte propuneri de candidaţi", a susţinut Traian Băsescu, referindu-se la Siegfried Mureşan, propunerea partidului său pentru funcţia de prim-ministru.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close