Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, după întâlnirea cu Joe Biden: Pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă

Traian Băsescu, după întâlnirea cu Joe Biden: Pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă

"Am discutat despre relaţiile politice şi economice bilaterale, despre Moldova, Pakistan, Afganistan. În privinţa Moldovei, apelul nostru a fost de sprijin faţă de guvernul nou format. De asemenea, am abordat problematica legată de creşterea investiţiilor americane în România", a declarat preşedintele Traian Băsescu după întâlnirea de joi, cu Vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

Traian Băsescu, după întâlnirea cu Joe Biden: Pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă
Sursa foto: biden
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Oct 2009   •   10:23

"Securitatea în interiorul NATO este indivizibilă, pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă", a precizat şeful Statului.

Printre celelate subiecte abordate de cei doi se numără cel al energiei, atât în privinţa terminalului de gaze lichefiate de la Constanţa, unde Statele Unite sunt implicate financiar, cât şi în ceea ce priveşte proiectul P8 care vizează conducta de ţiţei Constanţa-Trieste.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că, în privinţa ?securităţii în regiunea Mării Negre, vor fi menţinute relaţii pragmatice cu Rusia şi cu Turcia?.

Biden a ţinut să le mulţumească militarilor români care luptă în Afganistan precizând că cei americani sunt mândri de faptul că luptă umăr la umăr alături de soldaţii noştri.

?Militarii dumneavoastră sunt extraordinari, [...] militarii noştri sunt mândri să lupte alături de cei români. Le mulţumesc mamelor, fraţilor, taţilor celor 1001 de români care luptă în Afghanjistan: Vă mulţumesc , vă mulţumesc, vă mulţumesc...?, a spus vicepreşedintele american, care a subliniat faptul că ?avem o datorie mare faţă de ţara dumneavoastră şi faţă de contribuţia militarilor dumneavoastră?.

Joe Biden a mai ţinut să precizeze faptul că Statele Unite vor continua să sprijine ţara noastră indiferent de cel care câştigă alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"România îmi aminteşte de campania de anul trecut din SUA. Aceasta competiţie este sănătoasă, specifică unei democraţii", a mai spus Biden.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden a avut o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu. După întrevederea cu şeful statului, Biden va merge la palatul Victoria unde va discuta cu premierul demis, Emil Boc.

Preşedintele a discutat cu Biden despre parteneriatul strategic româno-amercian şi alte teme de interes de pe agenda internaţională. Potrivit lui Băsescu, venitea lui Biden este un semnal că România NU este izolată pe plan internaţional, aşa cum s-a spus în ultima perioadă.

În programul vicepreşedintelui american mai sunt prevăzute întrevederi cu ceilalţi candidaţi la preşedinţia României.

După ora 16.00, liderii PSD şi PNL se vor întâlni cu vicepreşedintele american, la reşedinţa ambasadorului SUA la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Joe Biden cotroceni
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close