Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu i-a invitat pe românii din Spania să se întoarcă în ţară, peste trei ani

Traian Băsescu i-a invitat pe românii din Spania să se întoarcă în ţară, peste trei ani

Traian Băsescu i-a invitat pe românii din Spania să se întoarcă în ţară, peste trei ani
05 Oct 2008   •   09:58

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit din nou cu românii din Spania, la Alcala de Henares. Acolo se află o comunitate importantă a românilor. Aproape 2.000 de oameni s-au adunat în piaţa oraşului. Preşedintele s-a strecurat printre steguleţele portocalii ale PDL şi odată ajus pe scenă le-a mulţumit românilor pentru contribuţia pe care o aduc la economia ţării şi i-a invitat să se întoarcă în ţară. Însă, abia peste trei ani.
Preşedintele a ajus cu o jumătate de oră întârziere la manifestarea din piaţa oraşului Alcala de Henares. În aşteptarea lui Băsescu, români adunaţi au fluturat, pe lângă drapelul naţional şi steagul Partidului Democrat Liberal. Iar din difuzoare s-a putut auzi şi imnul democrat-liberalilor.Traian Băsescu le-a mulţumit românilor din Spania pentru efortul lor şi pentru faptul că banii pe care îi trimit în ţară au ajutat la dezvoltarea economiei naţionale.
Cuvintele preşedintelui nu au fost tocmai pe placul tuturor. Românii au dezaprobat zgomotos atunci când Traian Băsescu le-a spus că abia peste trei ani va fi mai avantajos pentru ei să muncească în România decât în străinătate. ?România nu este o ţară care a intrat în recesiune dar nimeni nu-şi poate permite mai mult decât îi permite propria dezvoltare. Sunt cei care muncesc acasă, ca să o dezvolte, sunteţi dumneavoastră care munciţi aici şi o ajutaţi. Am convingerea că foarte mulţi dintre dumneavoastră, peste trei ani, cu certitudine, veţi constata că este mai avantajos să munceşti în România decât aici?, a spus preşedintele.
Şeful statului a primit din partea Federaţiei Asociaţiilor Românilor din Europa premiul "Prietenul român din diasporă". Înainatea acestei manifestări Traian Băsescu a participat la o slujbă oficiată la biserica românilor adventişti din Madrid.
Vizita lui Băsescu în Spania este pe cale să declanşeze un nou război la Bucureşti. PSD şi PNL susţin că nu au fost invitate la acest eveniment şi se plâng că PD-L intenţionează să transforme forumul într-o manifestare electorală. Asta, în timp ce Traian Băsescu declara înainte de plecarea în Spania că, din cunoştinţele sale, organizatorii ar fi invitat reprezentanţi de la toate partidele.
Europarlamentarii PSD îl contrazic însă pe şeful statului. În aeronava prezidenţială s-au urcat doar europarlamentari ai PD-L iar deplasarea lui Băsescu la Madrid are scopuri pur electorale, susţine secretarul general al PSD, Titus Cărlăţean. Şi europarlamentarul PNL Renate Weber susţine că nu a primit invitaţia de a-l însoţi pe Traian Băsecu la Madrid.
Singurii care au primit invitaţia sunt reprezentanţii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. Aceştia au refuzat însă să-l însoţească pe Băsescu. În ceea ce priveşte o eventuală deplasare în scopuri electorale reprezentanţii UDMR spun că şeful statului ar trebui să-şi respecte statutul şi să lase politica pentru politicieni.
Organizatorul evenimentului de la Madrid, Daniel Ţecu susţine că invitaţiile nu au fost trimise pe criterii politice, ci pur şi simplu unii europarlamentarii au ales să vină, alţii nu.
Vizita controversată a preşedintelui Traian Băsescu în Spania continuă. Duminică, şeful statului va participa la Congresul Asociaţiilor Românilor din Europa şi America de Nord, unde va susţine un discurs. Deplasarea preşedintelui în Spania are loc la invitaţia Federaţiei Asociaţiilor Românilor din Europa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spania PD-L PNL PSD UDMR
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close