Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Nu toţi vecinii vor ca România să aibă succes în UE

Traian Băsescu: Nu toţi vecinii vor ca România să aibă succes în UE

Traian Băsescu: Nu toţi vecinii vor ca România să aibă succes în UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2014   •   14:31
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj, că nu toţi vecinii vor ca România să aibă succes în UE şi a avertizat, totodată, că în regiune nu este pace, iar ţara noastră riscă o contaminare dacă instituţiile statului sunt slăbite.
"Nu vreau să dezvolt o teorie legată de politica regiunii în care ne aflăm dar, v-o spun şi cu rugămintea să mă credeţi, că nu toată lumea şi toţi vecinii noştri, mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi, vor ca România să aibă succes în UE", a precizat Traian Băsescu, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, fără a nominaliza însă vreo ţară din vecinătate. 
Şeful statului a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, Ucraina şi Bosnia-Herţegovina.
"Ucraina este pusă în situaţia să aibă o mare dezbatere, ori în Uniunea Eurasiatică, ori în Uniunea Europeană. Republica Moldova, fraţii noştri, românii din stânga Prutului, sunt în situaţia de a avea parte din teritoriu ieşit de sub controlul Chişinăului, mă refer la Transnistria. Pe 2 februarie a avut loc un referendum ilegal, dar care a arătat opţiunea pentru Uniunea Eurasiatică a Găgăuziei şi, mai uitaţi-vă că aici, în sud e Bosnia-Herţegovina unde sunt adevărate tulburări", a spus Traian Băsescu, conform Mediafax.
Preşedintele a avertizat că în jurul ţării noastre "nu e pace, nu e linişte, iar contaminarea României e uşoară atunci când nu se respectă criteriile politice, când instituţiile statului sunt slăbite, când justiţia este denigrată". 
"Sunt riscurile pe care le generăm noi, prin atitudinea internă a unui mare număr de politicieni", a adăugat Băsescu.
În acest context, preşedintele a mai spus că românii au şansa de a se bate pentru ţara lor, iar el o va face până în ultima zi a mandatului său.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close