Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, posibil candidat la Primăria Bucureşti. Dreapta nu se înţelege pentru susţinerea lui Nicuşor Dan la Capitală

Traian Băsescu, posibil candidat la Primăria Bucureşti. Dreapta nu se înţelege pentru susţinerea lui Nicuşor Dan la Capitală

PMP anunţă eşuarea negocierilor partidelor de drepta, privind candidaţii pentru Primăria Capitalei. Până la această oră, nu a existat o întâlnire PNL-USR-PMP, pentru a desemna candidaţii şi liste comune împotriva PSD, scrie Eugen Tomac, liderul formaţiunii, pe o reţea de socializare. În aceste condiţii, nu este exclus ca fostul preşedinte Traian Băsescu să candideze pentru un nou mandat la Primăria Bucureşti.

Traian Băsescu, posibil candidat la Primăria Bucureşti. Dreapta nu se înţelege pentru susţinerea lui Nicuşor Dan la Capitală
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    06 Iul 2020   •   12:03

"Ura politică împotriva PSD s-a mutat în curtea celor două partide - USR și PNL. Aici s-a ajuns la o politizare pătimașă care nu mai are nimic în comun cu interesul general al Bucureștiului", susţine Eugen Tomac, într-un mesaj postat luni, pe pagina sa de Facebook.

În acest fel, Eugen Tomac trage un semnal de alarmă asupra faptului că PNL şi USR nu au reuşit să ajungă la un anumit plan al înţelegerii, din care făcea parte şi Partidul Mişcarea Populară. PNL şi USR nu au reuşit să pice de acord asupra candidaţilor pentru primăriile de sector, iar Tomac susţine că practic acest lucru îi aduce un dezavantaj lui Nicuşor Dan, cel care este susţinut de cele trei partide, în acest moment, PNL, USR şi PMP. 

Totuşi, Eugen Tomac susţine că, dacă nu există candidaţi comuni pentru primăriile de sector şi pentru Consiliul General, va fi foarte greu pentru Nicuşor Dan să câştige Primăria Capitalei şi, ulterior, să-şi facă eventual un Consiliul General care să-i susţină toate proiectele.

Această neînţelegere tronează de săptămâni bune, pentru că liderii partidelor PNL şi USR nu s-au înţeles. Cei din USR motivează neînţelegerea prin faptul că liberalii ar avea candidaţi apropiaţi de cei din PSD pe care nu i-ar susţine niciodată.

Băsescu, posibil candidat pentru un nou mandat

În acest context, liderii PMP spun că este posibil chiar să vină cu candidaţi proprii, dacă nu se va ajunge la nicio înţelegere, şi nu este exclus ca fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, chiar să intre în cursa pentru primăria Capitalei, potrivit informaţiilor Antena 3.

Aceasta nu este pentru prima dată când se vorbeşte de posibilitatea ca fostul preşedinte să fie candidatul PMP la Primăria Bucureşti. Chiar Traian Băsescu spunea, în februarie, că nu exclude să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, explicând şi că a învăţat să nu mai facă afirmaţii radicale.

"M-am obișnuit, în politică, să nu mai fiu radical, să nu mai spun "niciodată cu ăsta". Dacă tot ne lansăm în ipoteze, luați-o și pe asta (că ar putea candida-nr.). Dacă aș lua Bucureștiul, din păcate a rămas la nivelul proiectelor pe care le-am terminat eu. De când s-a contorizat Bucureștiul am știut că RADET va intra în faliment. Dacă nu va exista candidat comun, sigur că și PMP va avea un candidat. Dar în general ne gândim la alianță, partidul e prea mic", spunea europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, pe 12 februarie, la o televiziune de ştiri.

Tot atunci, Băsescu declara că PMP îl va susţine la Capitală pe Nicuşor Dan, explicând că, după părerea sa, doar un candidat comun al opoziției o poate învinge pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Bucureşti. Din păcate, în prezent, nu se poate vorbi de un candidat comun al dreptei.

Şeful PMP: Sabotaj pentru candidatul dreptei la Primăria Capitalei

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, spune că nu există înţelegeri între cele trei partide pentru susţinerea lui Nicuşor Dan, acest lucru însemând, de fapt, "sabotaj" chiar cel menţionat.

"Nu cunosc motivele reale pentru care până la această oră nu s-a dorit o discuţie transparentă şi tranşantă legată de acest proiect. (...) Atunci când există consens pentru a numi un candidat comun la Primăria Capitalei, este firesc ca viitorul primar general să aibă şi consiliu, să-şi facă o echipă cu care să guverneze, o echipă formată din partidele care îl susţin. 

Până la această oră nu a existat o discuţie, ci doar acuzaţii extrem de dure şi neinspirate ale USR împotriva PNL, implicit împotriva PMP (...) Asta înseamnă sabotaj pentru candidatul la Primăria Capitalei.

La ora actuală, se practică un joc extrem de superficial, în care una se spune şi alta se face", a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei Nicușor Dan
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close