Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: să nu intrăm în jocul Chişinăului

Traian Băsescu: să nu intrăm în jocul Chişinăului

Traian Băsescu: să nu intrăm în jocul Chişinăului
18 Dec 2007   •   23:04

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la o emisiune televizată, că îi este greu să înţeleagă politica Partidului Comunist de la Chişinău, dar că nimic din agresivitatea preşedintelui, premierului şi a ministrului de Externe din această ţară nu va schimba poziţia României faţă de Republica Moldova. Întrebat dacă România nu va expulza, după gestul Chişinăului, doi diplomaţi moldoveni, Băsescu a răspuns: "Să nu intrăm în jocul Chişinăului".

Şeful statului a spus că va susţine în continuare strângerea relaţiilor cu poporul român în integralitatea lui, "pentru că acolo sunt români, cei 4,5 milioane sunt români". Băsescu crede că şi cetăţenii din Republica Moldova care nu sunt de etnie români să poată primi cetăţenia română.

Traian Băsescu a menţionat că de trei ani insistă pentru relaxarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei române pentru locuitorii Republicii Moldova şi că cetăţenii de acolo suportă o nedreptate a istoriei.

"Noi nu avem dreptul să considerăm că trebuie să îi tratăm ca pe străini pe românii din Republica Moldova şi din acest punct de vedere am găsit o soluţie bună, să nu răspundem la provocările puterii comuniste de la Chişinău. Comunismul nu a reuşit nicăieri, nu va reuşi nici în Republica Moldova", a spus Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close