Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu se consultă doar cu PD

Traian Băsescu se consultă doar cu PD

Traian Băsescu se consultă doar cu PD
14 Sep 2007   •   07:48

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Partidul Democrat este singurul cu care se consultă, atunci când are nevoie de expertize politice. Şeful statului a răspuns astfel indirect unei întrebări adresate de presă, despre întâlnirea pe care a avut-o marţi la Neptun, cu liderii democraţi. Surse din PD au declarat că la întâlnirea a avut ca subiect moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi implicaţiile acesteia.

PD este singurul partid cu care se consultă pentru că dincolo de consilierea pe care o primeşte de la consilieri de la Cotroceni, are nevoie de expertiza şi de abordările politice ale partidelor. ?E singurul partid de a cărui expertiză beneficiez din când în când, legat de modul cum se văd realităţile politice?, a declarat şeful statului.

Explicaţiile preşedintelui vin după ultima întâlnire pe care acesta a avut-o marţi la Neptun cu unii lideri ai Partidului Democrat. Reuniunea ar fi avut ca subiect central moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi implicaţiile acesteia în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Şeful statului şi liderii democraţi au convenit că partidul nu trebuie să accepte sub nicio formă negocierile oficiale cu ?PSD-ul lui Iliescu şi Hrebenciuc?, susţin surse democrate.

În plus, potrivit aceloraşi surse, Traian Băsescu şi democraţii ar fi stabilit ca în urma alegerilor, fie ele la termen sau anticipate, şeful statului să nu desemneze un premier din PSD, ci din cadrul Partidului Democrat.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close