Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Uninominalul este o lecţie inclusiv pentru mine

Traian Băsescu: Uninominalul este o lecţie inclusiv pentru mine

Traian Băsescu: Uninominalul este o lecţie inclusiv pentru mine
25 Noi 2007   •   21:27

Referendumul iniţiat de preşedintele Traian Băsescu s-a lovit de slaba prezenţă a electoratului la urne. Doar 26,04% dintre alegători s-au prezentat la vot, procent insuficient pentru ca legea să treacă. Pe de altă parte, însă, democraţii au câştigat cele mai multe mandate de europarlamentari. ?Referendumul se constituie într-o lecţie inclusiv pentru mine, dar nu voi înceta să cred şi să susţin că românii doresc primenirea clasei politice", a declarat Băsescu, într-o conferinţă susţinută la Cotroceni. 89% dintre cei prezenţi la urne au votat "DA". Aşadar, în ciuda invalidării referendumului, "nucleul dur, interesat de viaţa societăţii, cei aproape 30% dintre români aflaţi la vot, susţin schimbarea codului de alegere a parlamentarilor". Ori acest lucru nu poate fi trecut cu vederea de niciun om politic responsabil, a precizat Băsescu.

Şeful statului vine însă şi cu o explicaţie la slaba prezenţă la vot. Absenteismul ar trebui integrat în specificul alegerilor pentru Parlamentul European, care în statele membre UE nu s-a bucurat de o participare deosebită. ?România, prin procentul pe care l-a realizat, se află imediat după Ungaria?, a adăugat Băsescu.

Preşedintele a refuzat să facă alte comentarii privitoare la condiţiile desfăşurării alegerilor, precizând totuşi că ar fi fost necesară o atenţie ceva mai mare faţă de electori.

Revenind la rezultatele euroalegerilor, Băsescu a declarat că românii au confirmat faptul că avem de-a face cu o guvernare nedemocratică, de doar 20%. ?Votul la euroalegeri probează că Guvernul are o susţinere parlamentară minoritară, de circa 20%?.

CITIŢI ŞI: EXIT POLL C.C.S.B: REFERENDUM INVALIDAT. EUROAELEGERI CÂŞTIGATE DE PD

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: ESTE O SEARĂ A SUCCESULUI ŞI A VICTORIEI PENTRU PNL

MIRCEA GEOANĂ: PSD A REALIZAT UN SCOR RELATIV BUN

EMIL BOC: PD A OBŢINUT MAI MULT DECÂT ALIANŢA D.A, ÎN 2004

CORNELIU VADIM TUDOR DEMISIONEAZĂ DIN PARLAMENT

DAN VOICULESCU: PC VA CONTINUA LUPTA POLITICĂ

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close