Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: „Vizita lui Iohannis la Casa Albă, una de rutină, nu istorică”

Traian Băsescu: „Vizita lui Iohannis la Casa Albă, una de rutină, nu istorică”

Traian Băsescu: „Vizita lui Iohannis la Casa Albă, una de rutină, nu istorică”
11 Iun 2017   •   22:08

Liderul PMP, Traian Băsescu, fost şef al statului, consideră că vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă nu poate fi catalogată drept "istorică", ci una "de rutină", care "nu şi-a atins câteva obiective".

"A fost o vizită de reconfirmare a relaţiei bilaterale, nimic mai mult, nici istorică, o vizită de rutină. A fost o vizită în care România nu şi-a atins câteva obiective. (...) Nimic despre Balcanii de Vest, care sunt un butoi cu pulbere(...). Nimic despre Republica Moldova, nimic despre Turcia. A nu vorbi despre Turcia, cu care eşti riveran la Marea Neagră, cu care eşti în proximitate de securitate, cu care ai o relaţie tradiţională şi bună, este o mare eroare, mai ales că perspectiva arată că s-ar putea, la un moment dat, România să devină o alternativă pentru bazele militare din Turcia - s-ar putea. Să nu vorbeşti despre Siria - avem opt ani de când le spunem americanilor, oameni buni, vreţi să rupem Siria sau nu", a declarat Băsescu duminică seară, la RTV.

Acesta a făcut referiri şi la componenţa delegaţiei cu care preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Washington, despre care a spus că a fost "absolut nesemnificativă".

"Din delegaţiile mele nu a lipsit niciodată ministrul de Externe, ministrul Apărării şi şeful de Stat Major al Armatei. Au fost întotdeauna. SRI a fost. (...) N-am înţeles. Asta arată şi formalismul acestei vizite, o vizită de confirmare, nici istorică, nici nimic. (...) Delegaţia, absolut nesemnificativă", a mai afirmat Băsescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Casa Alba Donald Trump Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close