Antena 3 CNN Politică Tribunalul Bucureşti dezbate pe 4 februarie cererea de înregistrare juridică a Alianţei PNL-PC

Tribunalul Bucureşti dezbate pe 4 februarie cererea de înregistrare juridică a Alianţei PNL-PC

Tribunalul Bucureşti dezbate pe 4 februarie cererea de înregistrare juridică a Alianţei PNL-PC
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Ian 2011   •   11:40

Cererea privind înregistrarea juridică a Alianţei PNL-PC va fi luată în discuţie de către Tribunalul Bucureşti pe 4 februarie. Aceasta a fost depusă la Tribunal marţi de către avocaţii celor două formaţiuni politice.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu şi liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin au semnat, luni, 10 ianuarie, protocolul de colaborare prin care se constituie Alianţa de Centru-Dreapta. Anterior semnării documentului, Consiliul Naţional al PC a aprobat, cu unanimitate de voturi, ruperea protocolului cu PSD şi validarea alianţei cu PNL. La rândul lor, reprezentanţii Delegaţiei Permanente a PNL au aprobat realizarea alianţei cu PC, înregistrându-se trei voturi împotriva încheierii acesteia.

Protocolul stabileşte, printre altele, ca cele două formaţiuni să aibă candiaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016. Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă nu sunt permise, iar partidele membre ale Alianţei nu vor iniţia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor celor două partide.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close