Antena 3 CNN Politică Turcan, declarație explozivă: Vor fi colegi din PNL care vor vota în favoarea legii salarizării unitare

Turcan, declarație explozivă: Vor fi colegi din PNL care vor vota în favoarea legii salarizării unitare

Turcan, declarație explozivă: Vor fi colegi din PNL care vor vota în favoarea legii salarizării unitare
Sursa foto: Foto: Facebook/Raluca Turcan
06 Iun 2017   •   15:42

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a calificat marţi drept "haotică" legea salarizării unitare, însă a admis că vor fi şi deputaţi liberali care vor vota în favoarea acestui act normativ. 

"PSD va trebui să răspundă 100% pentru această lege, care este haotică, este lipsită de stimulare pentru angajaţii din sistemul public şi este, per ansamblu, o nenorocire politică. (...) Foarte mulţi colegi (din PNL - n.r.) vor vota împotrivă. Probabil că în plen votul va fi, în principiu, de respingere. Vor fi însă şi câţiva colegi care au discutat cu colegii prezenţi în administraţia publică locală şi care i-au încurajat să voteze. Aşadar, e posibil să fie şi câteva voturi de susţinere a legii salarizării unitare, dar cei mai mulţi colegi din PNL resping această făcătură de lege pe sistemul public de salarizare", a declarat Turcan, la Palatul Parlamentului, după Biroul Politic Naţional al PNL, scrie Agerpres.

Ea a explicat că liberalii care vor vota în favoarea acestei legi au primit "impulsionări" din partea colegilor din organizaţii. 

"Sunt colegi care au discutat cu colegii din organizaţiile judeţene pe beneficiile legii salarizării unitare. Au primit impulsionări de a privi partea plină a paharului pe legea salarizării unitare, anume majorări salariale pe Educaţie, Sănătate şi ierarhizarea din administraţia publică locală. Rămâne în continuare aspectul sustenabilităţii şi al haosului generat pentru diferite categorii de angajaţi în administraţia publică locală", a arătat Turcan. 

Liderul PNL a susţinut că deputaţii liberali care vor vota în favoarea legii salarizării nu riscă nicio sancţiune pe linie de partid. 

"Nu, întrucât votul a fost foarte împărţit. Au fost colegi care au susţinut, mai ales primarii în funcţie, că ei sunt obligaţi să privească beneficiile legii salarizării unitare şi cei care nu sunt în administraţia publică, care privesc per ansamblu şi care vor vota împotriva ei sau vor respinge proiectul PSD", a completat Turcan. 

Potrivit unor surse politice, Raluca Turcan a propus în Biroul Politic Naţional al PNL ca votul liberalilor să fie de respingere pe legea salarizării unitare. În schimb, liderul PNL Alba, Mircea Hava, a susţinut că votul trebuie să fie pentru aprobarea actului normativ. După ce propunerea lui Hava a picat la vot, s-a încercat, conform surselor citate, supunerea la vot a variantei de respingere a legii şi apoi a uneia de abţinere asupra actului normativ. Votul a fost neconcludent însă, deoarece cea mai mare parte a celor prezenţi au refuzat să-şi mai exprime opţiunea în conducerea partidului, au indicat sursele. 

În final, la nivelul BPN nu s-a putut lua o decizie asupra poziţiei politice a PNL, în ansamblul său, la votul din Camera Deputaţilor. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close