Antena 3 CNN Politică UDMR a modificat lista pentru euroalegeri

UDMR a modificat lista pentru euroalegeri

UDMR a modificat lista pentru euroalegeri
07 Sep 2007   •   15:21

Consiliul Permanent al UDMR a decis vineri modificarea listei de propuneri cu candidaţii UDMR la Parlamentul European, iar pe primele locuri se regăsesc senatorul György Frunda, senatorul Sogor Csaba, ministrul Iuliu Winkler, viceprimarul municipiului Oradea Rozalia Biro şi ministrul Korodi Attila. Restul listei cu candidaţii UDMR, pentru PE a rămas neschimbată. Senatorul UMDR Peter Eckstein Kovacs consideră regretabil faptul că episcopul Laszlo Tokes nu a acceptat să candideze la alegerile europarlamentare pe lista UDMR, deoarece maghiarii vor fi nevoiţi să-şi împartă voturile între două tabere, riscând astfel să nu câştige nimeni.

Această ultimă listă, asupra căreia s-a căzut de acord vineri, va fi supusă votului Consiliului Reprezentanţilor Unionali, care va avea loc sâmbătă la Târgu Mureş.

Liderul UDMR Marko Bela a afirmat că dintre toţi politicienii UDMR, Frunda este cel mai experimentat pentru un astfel de mandat. Marko a mai spus că regretă retragerea lui Szolt Nagy de pe listă şi că nu a reuşit să-l convingă pe acesta să se răzgândească.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close