Antena 3 CNN Politică Udrea se victimizează din arest. Ea susţine că e ţinută abuziv după gratii

Udrea se victimizează din arest. Ea susţine că e ţinută abuziv după gratii

Udrea se victimizează din arest. Ea susţine că e ţinută abuziv după gratii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Apr 2015   •   08:45

Elena Udrea se victimizează din arestul poliţiei. Prin intermediul echipei de comunicare, ea susţine că este ţinută abuziv în arest preventiv.

 
Udrea spune că de vină ar fi tocmai prevederile noului Cod de Procedură Penală, care le-ar face judecătorilor practic imposibilă respectarea legii. 
 
După o perioadă de tăcere de două săptămâni, Elena Udrea lansează din nou mesaje pe internet. De această dată se victimizează spunând că este ţinută în arest, deşi probleme din dosarele sale nu ar fi concludente.
 
În plus, Udrea acuză volumul mare de muncă al judecătorilor, care nu au timp să studieze dosarele şi dau decizii eronate doar pe baza referatelor procurorilor. 
 
"Practic, noul Cod de Procedură Penală obligă judecătorii de drepturi şi libertăţi să intre pe fondul cauzelor şi să analizeze probele. În realitate însă, acest lucru nu se întâmplă niciodată. Vorbim de termene date, uneori, de pe o zi pe alta, ceea ce ar presupune ca un judecător să analizeze mii de file ale unui dosar în doar câteva ore. Şi s-ar putea să aibă chiar şi 10 dosare în aceeaşi zi.
De fapt, dosarele vin cu fundă la instanţă şi tot aşa se întorc, fără a fi deschise", a scris Udrea pe Facebook.
 
Elena Udrea acuză judecătorii că astfel încalcă prevederile noului Cod Penal. 
 
"Vina nu este însă a judecătorilor, care, fizic, nu pot să analizeze probele din dosar şi se bazează adesea pe referatele procurorilor. De aceea, şi vedem motivări copy-paste după referate - aceştia copiază de pe stick argumentele procurorilor şi şi le însuşesc tocmai din cauza aglomerării extraordinare", a continuat Udrea, pe reţeaua de socializare.
 
Potrivit Elenei Udrea, soluţia ar fi să se ştie clar care sunt infracţiunile care necesită în timpul anchetei arestarea preventivă. Pentru clarificarea acestor situaţii, ar fi necesară, în opinia ei, modificarea Codului de Procedură Penală. 
 
Elena Udrea se află în acest moment în arest preventiv, fiind acuzată de luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul Gala Bute.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close