Antena 3 CNN Politică Ultimele calcule pentru Guvernul Ludovic Orban. Pe câte voturi mizează premierul desemnat

Ultimele calcule pentru Guvernul Ludovic Orban. Pe câte voturi mizează premierul desemnat

Ultimele calcule pentru Guvernul Ludovic Orban. Pe câte voturi mizează premierul desemnat
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/Facebook
03 Noi 2019   •   18:11

Premierul desemnat, Ludovic Orban, şi-a exprimat convingerea că luni, la votul de învestitură în Parlament al cabinetului său, PNL va reuşi să dea României "un guvern legitim, responsabil".

După discuțiile avute duminică, Ludovic Orban, a declarat că guvernul său ar putea obține între 237 și 243 de voturi. Liderul liberalilor spune că se bazează calculele din discuțiile purtate recent.

„După datele pe care le avem astăzi estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. Sunt încrezător, și în ciuda boicotului PSD am convingerea că vom reuşi să dăm României mâine un guvern legitim, responsabil, care să se apuce de treabă încă din prima zi şi care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a spus Orban, duminică, la sediul central al PNL.

El a precizat că în şedinţa organizată duminică la sediul PNL a fost stabilit modul în care vor acţiona parlamentarii PNL luni, la şedinţa Parlamentului pentru votul de învestitură.

„Am stabilit modul de organizare, nivelul de mobilizare, pregătiţi să facem faţă oricărui subterfugiu procedural pe care l-ar putea pune la cale cei de la PSD, ţinând cont că ei deţin preşedinţiile celor două Camere (...) şi din acest motiv am stabilit toate detaliile organizării astfel încât să punem la punct asigurarea cvorumului în termenul stabilit. Dacă nu participă nici Marcel Ciolacu, nici Teodor Meleşcanu), atunci şedinţa va trebui să fie condusă de vicepreşedinţi aparţinând formaţiunilor Opoziţiei. Dar din ceea ce ştiu eu, în momentul de faţă, nu există o astfel de decizie luată (...) şi ei trebuie să îşi delege atributul de a conduce unui vicepreşedinte", a adăugat Orban.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban investitura parlament PNL
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close