Antena 3 Politică UMDR: După o decizie definitivă pentru Geoană, va fi liber la luptă pentru şefia Senatului

UMDR: După o decizie definitivă pentru Geoană, va fi liber la luptă pentru şefia Senatului

de G.S.    |    13 Noi 2011   •   16:48
UMDR: După o decizie definitivă pentru Geoană, va fi liber la luptă pentru şefia Senatului
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat că după o decizie definitivă a PSD privind excluderea lui Mircea Geoană din partid, va fi „liber la luptă” pentru şefia Senatului, oricare dintre grupurile parlamentare având dreptul să facă propuneri, conform Mediafax.

„În cazul în care forurile superioare ale PSD vor decide excluderea lui Mircea Geoană din partid, scaunul de preşedinte al Senatului este automat liber. În acest caz, pierzându-şi calitatea de membru, scaunul de preşedinte devine liber şi vor fi făcute propuneri”, a declarat Fekete.

Liderul grupului UDMR din Senat a subliniat că PSD va putea, conform Regulamentului, să facă propuneri de candidaţi pentru şefia Senatului, dar „nu este automat a PSD această funcţie”.

În acest sens, Fekete a amintat că Mircea Geoană a fost propus pentru a conduce Senatul de către grupul PSD+PC, care s-a desfiinţat.

"Trebuie să aşteptăm decizia definitivă a PSD. Poţi să faci regizări şi scenarii, dar până scaunul nu va fi liber, vor fi doar discuţii”, a declarat Fekete.

×
Subiecte în articol: UDMR PSD Mircea Geoană decizie Senat regulament

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close