Antena 3 CNN Politică Un greu al PNL, declarație halucinantă despre Denise Rifai

Un greu al PNL, declarație halucinantă despre Denise Rifai

Un greu al PNL, declarație halucinantă despre Denise Rifai
10 Oct 2016   •   23:09

Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor din partea PDL, actual deputat PNL se pregateste pentru un nou mandat, dar pentru asta are nevoie de un loc sigur pe listele partidului, scrie bzi.ro.

Invitat la o emisiune a RFI, Ialomitianu a spus ca Alina Gorghiu da dovada de multa maturitate politica, deschizand usa catre oameni valorosi si a dat-o exemplu pe Denise Rifai despre care considera ca „poate contribui la un program valoros din punct de vedere economic si financiar pentru Romania”.

Iata mai jos declaratiile fostului ministru al Finantelor:

„Toate partidele isi doresc oameni de valoare din jurnalism, din presa, din societatea civila. Eu cred ca doamna Gorghiu da dovada de maturitate in functia de presedinte, deschizand usile partidului pentru oameni valorosi, in comparatie cu PSD si ALDE, care vor sa deschida usile partidului, sa primeasca oameni cu probleme juridice”.

A existat in prealabil o discutie in partid? „Stiti ca tot timpul am avut discutii in partid sa deschidem usa partidului pentru oameni valorosi, pentru oameni care sunt apreciati de cetateni, ca toti cei care voteaza PNL-ul sa vada ca vrem sa reinnoim partidul, avem o deschidere, avem ca interes central cetateanul, care trebuie sa vada in PNL alternativa la guvernare”, spune deputatul.

Prin ce s-au remarcat cele doua jurnaliste? „Pe Denise Rifai eu o cunosc foarte bine, ca am fost la multe emisiuni, este foarte bine pregatita profesional, cunoaste viata economica din Romania, din intrebarile pe care mi le-a pus la emisiunile la care am participat mi-am dat seama ca poate contribui la un program valoros din punct de vedere economic si financiar pentru Romania. Este o persoana foarte bine pregatita profesional si daca ar face pasul acesta, ar ajuta foarte mult PNL-ul, dar si pe cetatenii romani. Sigur, e decizia dansei. Cealalta colega de la Antena, nu am fost la nici o emisiune, dar o vad ca este o persoana echilibrata, face emisiuni foarte bune in interesul cetateanului”, afirma Gheorghe Ialomitianu la RFI.

Denise Rifai a devenit celebră în spațiul public pentru câteva gafe făcute în direct la Realitatea TV, dar și pentru o serie de apariții îndoielnice în dezbaterile electorale din campania pentru alegerile locale din vară.

Probleme cu poporul ales

În ianuarie 2015, in contextul comentariilor pe marginea atentatului de la Paris, de la redacția revistei Charlie Hebdo, Rifai s-a adresat unui invitat pe care îl avea în platou spunând, textual, că "până acum nu s-a dovedit faptul că ar fi musulmani în spatele Al-Qaeda".

"Acest ISIS s-a constituit extrem de rapid și care vine să surclaseze ceea ce a însemnat până nu demult Al Qaida, asimilată de asemenea ideii de teroare musulmană. Dar nu s-a dovedit dacă erau musulmani în spatele Al Qaida sau popoare de o altă...aaa...religie, de o altă structura religioasă, ca să nu-i numim pe cei din Poporul Ales", a spus jurnalista în emisiunea pe care a moderat-o la Realitatea TV, relatează Hotnews.

Ulterior, Rifai a explicat că a fost greșit înțeleasă.

Bătaie pe sandale

În campania pentru locale, Denise Rifai a avut o confruntare cu scântei cu Laura Chiriac, pe atunci candidata ALDE la Primăria Sectorului 1. Cele două s-au contrat minute în șir, printre altele, pe prețul unei perechi de sandale.

"Din ce o să vă întreţineţi, având în vedere că din cei 5.000 de lei, salariul de primar, nu vă puteţi cumpăra mai mult de o pereche de sandale de calitate. Ştiu că vă plac lucrurile fine şi scumpe”, a întrebat Rifai, fără a primi un răspuns clar. Apoi, jurnalista a trecut la un alt capitol: transportul şcolarilor din Sectorul 1."Cum vor fi duşi copiii cu autobuzul de la şcoală acasă?”, a fost întrebată Chiriac. "Cu autobuzul", a replicat Chiriac. "Râdem, sau vorbim serios, păi ce facem. Cred că e o problemă. Cum o să intre autobuzul pe alee, pentru că acesta este mai lat decât strada. Poate veţi folosi microbuze. Cum merge autobuzul pe alee", a întrebat jurnalista, vizibil enervată, iar spiritele au început să se încingă. ”Liniştiţi-vă, calmaţi-vă! Dacă mă lăsaţi să vă explic, se calmează toată lumea", i-a cerut Laura Chiriac lui Denise Rifai. "Aveţi copii?", a întrebat candidata ALDE, iar ce a urmat e demn de filme.

Scântei cu Alexandru Nazare

După Chiriac, la câteva zile distanță, a urmat candidatul PNL Alexandru Nazare. Pe Rifai a nedumerit-o sloganul lui Nazare: "Tu cu mine suntem unul". Doamnei Rifai acest slogan i-a mirosit a relații sexuale, deși era evidentă trimiterea la Sectorul 1 acolo unde Nazare candida. "Eu înteleg că sunteți necăsătorit, dar chiar așa, cu tot sectorul? Pe rând? La grup? Sună a împreunare și mie îmi vine să zâmbesc. Sună a împreunare, vă împreunați cu tot sectorul?", a spus Denise Rifai în acea emisiune.

Cum să previi cutremurele

Un alt episod savuros se referă la prevenirea cutremurelor. Denise Rifai l-a întrebat pe Constantin Ionescu, director general al Institutului pentru Fizică a Pământului, dacă un cutremur poate fi prevenit. "Cutremurele nu pot fi prevenite", a fost răspunsul lui Constantin Ionescu.

×
Subiecte în articol: gheorghe ialomitianu PNL Alina Gorghiu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close