Antena 3 CNN Politică Ungureanu propus de Băsescu la şefia SIE

Ungureanu propus de Băsescu la şefia SIE

Ungureanu propus de Băsescu la şefia SIE
26 Noi 2007   •   07:47

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni dimineaţă, preşedinţilor Camerelor Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE. "Jurnalul Naţional" susţinea în urmă cu câteva săptămâni că Ungureanu ar putea fi propunerea preşedintelui la şefia SIE. Postul a rămas liber după demisia lui Claudiu Săftoiu. Mişcarea l-ar putea pune în dificultate pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, dat fiind că Mihai Răzvan Ungureanu încă este membru al PNL. Mai mult chiar, acesta a figurat multă vreme ca propunere a partidului pentru primul loc al listei de candidaţi la alegerile europarlamentare. Mihai Răzvan Ungureanu este reprezentant al României la Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei. În perioada decembrie 2004 - februarie 2007, Ungureanu a deţinut funcţia de ministru de Externe, pe care a părăsit-o prin demisie.

PNL îl susţine pe Răzvan Ungureanu
PNL îl va susţine pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, a spus vicepreşedintele liberalilor, Norica Nicolai. Liderul liberal a informat că această numire va fi validată de Parlament, menţionând că Legea SIE este neconstituţională deoarece nu a fost modificată după ultima revizuire a Constituţiei.

PSD este rezervat asupra propunerii lui Ungureanu la SIE
Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat că în opinia lui Ungureanu va ajunge la şefia SIE doar dacă se vor lua nişte măsuri pe pachetul legilor Siguranţei. Acesta a precizat că social democraţii recomandă prudenţă asupra aceastei propuneri. Geoană a spus că în mod cert există cineva mai potrivit pentru şefia SIE, cum ar fi un diplomat de carieră. ?Preşedintele face propuneri în cadrul unui joc politic, nu pentru a eficientiza serviciile?, a spus Geoană.

COMUNICATUL PREŞEDINŢIEI (pdf)
MIRCEA GEOANĂ ? {a}geoana_26nov.wav{/a}
CEZAR PREDA (PD) ? {a}cezarpreda_26nov.wav{/a}

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close