Antena 3 CNN Politică Urban: Băsescu a vrut să plece de la discuţia cu aleşii PDL. Absenţii, preocupaţi să migreze la PSD sau PNL

Urban: Băsescu a vrut să plece de la discuţia cu aleşii PDL. Absenţii, preocupaţi să migreze la PSD sau PNL

Urban: Băsescu a vrut să plece de la discuţia cu aleşii PDL. Absenţii, preocupaţi să migreze la PSD sau PNL
Sursa foto: Iulian Urban
26 Mai 2010   •   17:53

Preşedintele Traian Băsescu a fost pe punctul de părăsi întâlnirea de ieri cu parlamentarii PDL, susţine pe blog său senatorul democrat-liberal Iulian Urban. Acesta acuză comportamentul deintersat manifetat de unii colegi în timpul discuţiiilor cu şeful statului, preocupaţi mai mult să dea SMS-uri şi telefoane decât să analizeze problema măsurilor de austeritate. Cât priveşte pe cei care nu au onorat întâlnirea, Urban afirmă că respectivii sunt mai intersaţi să-şi negocieze cu PSD şi PNL poziţiile în cazul căderii Guvernului Boc prin moţiune de cenzură.

"Am fost la întâlnirea de azi cu preşedintele Băsescu ţinută la Sala Nicolae Iorga. Preşedintele a fost ca de obicei punctual. Chiar dacă lipseau cam 30 la sută din numărul total al parlamentarilor PDL", atrage atenţia Urban.

Urban povesteşte că, în cadrul întâlnirii dintre preşedintele Traian Băsescu şi parlamentarii PDL, şeful statului s-a arătat deranjat la un moment dat de lipsa de interes a deputaţilor şi senatorilor care "îşi vedeau de mesaje, sms-uri şi telefoane". Preşedintele chiar a avertizat asistenţa că ar putea să părăsească sala.

"Trebuie spus că "interesul" pentru ceea ce avea de comunicat preşedintele ţării era atât de mare, încât mulţi îşi vedeau de mesaje, sms-uri, telefoane, astfel încât la un moment dat - pe bună dreptate - preşedintele chiar şi-a pus problema să plece să nu-i mai deranjeze; mai ales că pe uşă mai intrau parlamentari şi la vreo 20 de minute după ce începuse întâlnirea, aspect extrem de stânjenitor, şi semn al importanţei pe care o acordă mulţi parlamentari luării în serios a contextului actual economic al ţării. A rămas până la urmă în sală preşedintele şi a discutat despre radiografia financiară a ţării", remarcă senatorul democrat-liberal.
Urban acreditează deja ideea părăsirii corabiei democrat-liberale de către unii colegi parlamentari. Potrivit acestuia, o bună parte din cei care au absentat de la întâlnirea cu Băsescu aveau alte interese: cum să-şi pregătească terenul pentru migrarea spre PSD sau PNL în cazul în care moţiunea de cenzură s-ar solda cu un succes, iar Executivul Boc ar fi debarcat.
"Se auzeau şi murmure. Cum să nu fim puţini, dacă mulţi îşi negociază deja tot felul de combinaţii pe la PSD sau PNL, pregătindu-şi terenul pentru o eventuală cădere a Guvernului Boc la moţiunea de cenzură... dar asta este deja altceva", mai scrie senatorul.
Iulian Urban recunoaşte că Băsescu i-a criticat în cadrul întâlnirii pe miniştrii partidului. "Preşedintele a propus miniştrilor să ceară prin ordin intern, tuturor bugetarilor din ministere/ agenţii/deconcentrate să îşi publice pe site-urile instituţiilor veniturile realizate. Nu salariile, ci veniturile. Să scrie numele/prenumele şi totalul veniturilor lunare încasate de la stat. Pentru că ne vom cruci când vom vedea că are salariu de 800 RON, dar din sporuri, indemnizaţii, stimulente, bugetarul ajunge la 2000 RON lunar, şi vrea să facă grevă generală! Au curaj bugetarii să îşi asume acest lucru? Bineînţeles că miniştrii nu au avut nici o reacţie la această propunere a preşedintelui însă rămâne întrebarea: liderii de sindicat au demnitatea să ceară bugetarilor pe care-i scot la miting sau la grevă, să îşi asume declararea publică a veniturilor lunare pe care le obţin? Bineînţeles că nu, că ar fi jale când s-ar vedea de fapt cât câştigă", mai notează senatorul.
El mai arată că preşedintele Băsescu a dat şi "exemple clare" despre modul în care bugetari angajaţi să lupte cu evaziunea fiscală, "închid ochii". "A dat exemplul contrabandei cu grâu. Şmecherii care se "respectă" profesional, încarcă în Portul Constanta un vapor cu "grâu stricat" pe care îl exportă ca gunoi în Egipt. Vaporul ajunge în Mediterana, i se schimbă actele şi grâul, miraculos, ajunge în Portul Constanţa ca grâu de import, deşi nu a văzut măcar soarele Egiptului. Băieţii vin şi cer TVA de la statul român!! Un tun simplu de câteva milioane de euro per vapor. Şmecherii care nu au "onoare" sau sunt grăbiţi, nici nu mai plimbă grâul cu vaporul, ci "fac" statul român, din... hârtii. Falsifică acte contabile, acte de export/import şi apoi cer şi încasează TVA. Falsifică acte contabile, acte de export/import şi apoi cer şi încasează TVA. Faceţi calcule să vedeţi că şpagă iau în ordine : Poliţia de Frontieră, Vamă, Fisc... Apoi regăsim bugetarii în speţă, în Piaţa Victoriei zbierând din toţi bojocii la miting: grevă generală!", a exemplificat Urban.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close