Antena 3 CNN Politică USL nu mai cântă pe aceeaşi voce. Antonescu: A ne face că uităm porţiuni din istorie şi a povesti cu termenii lui Băsescu e supărător

USL nu mai cântă pe aceeaşi voce. Antonescu: A ne face că uităm porţiuni din istorie şi a povesti cu termenii lui Băsescu e supărător

USL nu mai cântă pe aceeaşi voce. Antonescu: A ne face că uităm porţiuni din istorie şi a povesti cu termenii lui Băsescu e supărător
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Apr 2013   •   08:47

Liderii USL nu mai cantă pe aceeşi voce. O recunoaşte însuşi Crin Antonescu, copreşedinte al alianţei, care admite că încrederea în partenerul său, Victor Ponta, a fost zdruncinată.

Şeful Uniunii Social-Liberale este supărat pe tonul adoptat de premier care şi-a "îmblânzit" discursul la adresa preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce acesta îşi bate joc de el.

Antonescu îi reproşează lui Victor Ponta nu doar numirea Codruţei Kovesi la Parchetul General, ci şi faptul că vorbeşte despre ceea ce s-a întâmplat la referendumul din vara trecută aproape în termenii folosiţi de preşedinte.

"Mă deranjează pentru că nu mai există nici o circumstanţă atenuantă, s-a schimbat tonul şi s-a schimbat povestea", a declarat Crin Antonescu, luni seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

"Premierul zice azi că nu au venit destui oameni, de asta a rămas Băsescu la putere. Păi, uităm că oamenii au venit mulţi, îngrozitor de mulţi pentru Traian Băsescu? Nu au venit niciodată atât de mulţi", a adăugat copreşedintele USL.

În plu, şeful liberalilor susţine că premierul a adoptat în ultima vreme un discurs foarte asemănător cu cel al preşedintelui, care îşi bate joc de el.

"A ne face că uităm porţiuni din istorie şi a ne face că povestim pe tonul şi în termenii propagandei lui Traian Băsescu este chiar mai supărător decât faptul în sine care înseamnă un compromis politic", a spus Antonescu.

"Ştiţi când sunt un om orgolios? Atunci când mă simt profund jignit să-l văd pe Traian Băsescu cum l-am văzut în ultima sa apariţie, bucuros, autoritar, sigur pe sine, bătându-şi joc de partenerul meu (Victor Ponta - n.r.), spunând că a fost alegerea să o pună pe Kovesi, că e mai bine aşa", a explicat Crin Antonescu.

Antonescu precizează că relaţiile din interiorul USL se pot reface, dar admite că, dacă lucrurile nu vor merge în direcţia bună, este posibil ca USL să nu mai fie un proiect viabil.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lista întreagă a nominalizărilor făcute de Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a lăudat, joi, nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru şefia Parchetelor, spunând că propunerile ministrului interimar al Justiţiei nu-i dau dau motive să creadă că vor fi schimbări în trendul ascendent din acest sector.












×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close