Antena 3 CNN Politică USR-PLUS le dă cu flit liberalilor la Iași. Primarul PNL, acuzat că ar fi corupt și pesedist

USR-PLUS le dă cu flit liberalilor la Iași. Primarul PNL, acuzat că ar fi corupt și pesedist

La Iași, USR-PLUS refuză alianța cu PNL, motivând că nu se poate asocia cu „pesedistul” și „coruptul” Mihai Chirica, cel care tocmai a fost reales primar al municipiului. Și asta în condițiile în care în Consiliul Local nici PNL și nici USR-PLUS nu pot face singure majoritatea, ci doar împreună sau fiecare, separat, cu PSD.

USR-PLUS le dă cu flit liberalilor la Iași. Primarul PNL, acuzat că ar fi corupt și pesedist
Sursa foto: Facebook/ Mihai Chirica
de Gabriel Dano    |    30 Sep 2020   •   22:45

După o campanie acerbă, în care s-au atacat reciproc, Mihai Chirica și Cosette Chichirău se văd nevoiți să găsescă o cale pentru coabitare. După ce primarul Mihai Chirica a făcut o ofertă publică liderilor USR-PLUS, pe care i-au invitat să formeze împreună majoritatea în CL şi CJ Iaşi, replica liderilor USR-PLUS Iaşi a fost neașteptată: refuz total.

Contactată de Libertatea, preşedintele Cosette Chichirău a transmis, într-o primă fază, că nu îşi doreşte nici o alianţă cu Chirica, pe care l-a îndemnat să-şi îndrepte atenţia spre PSD. „Are prieteni în PSD, provine din PSD, nu văd de ce ar fi o problemă a alianţei Chirica – PSD”, aluzie directă la provenienţa social-democrată a acestuia.

Cum PNL interzice, de astăzi, orice alianţă cu PSD, liderii USR-PLUS admit că şi Chirica va rămâne atunci minoritar în CL Iaşi. „Atunci Mihai Chirica va fi minoritar, nu va avea majoritate în CL Iaşi”, a tras concluzia deputatul Cosette Chichirău, potrivit sursei citate.

Într-o scrisoare deschisă către Cosette Chichirău, Chirica o invită pe aceasta să dea dovadă de „ceva mai multă cumpătare şi să respecte votul ieşenilor”. „Sper că veți rămâne în Consiliul Local, mai ales că aveți și șanse mari să fiți votată în funcția de viceprimar”, mai transmite Chirica, prin scrisoare. Dar pe Cosette Chichirău nu o interesează nici postul de viceprimar. „De ce aş vrea să pun un viceprimar, la ce îmi serveşte să spăl imaginea coruptului Chirica? Bineînţeles că nu voi pune nici un viceprimar! Viceprimarii fac parte din aparatul primarului, iar noi nu putem să ne asociem cu pesedistul Chirica”.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close