Antena 3 CNN Politică USR-PLUS strânge deja semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu - surse

USR-PLUS strânge deja semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu - surse

USR-PLUS strânge deja semnături de la proprii parlamentari pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, potrivit unor surse Antena 3.

USR-PLUS strânge deja semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu - surse
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    01 Sep 2021   •   17:32

De altfel, Dan Barna l-a ameninţat cu moţiunea de cenzură pe Florin Cîţu, în timpul şedinţei de guvern de miercuri. Şedinţa a fost suspendată până în această seară. Oficial, şedinţa de guvern s-a suspendat până la ora 19.00, pentru că începe sesiunea parlamentară.

Neoficial, se ştie că premierul Florin Cîţu a forţat cumva aprobarea acelui proiect de investiţii în valoarea de 50 miliarde de lei care se va întinde pe şapte ani şi cu care USR-PLUS nu a fost de acord.

Şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a propus ieşirea de la guvernare, în cazul în care va trece această OUG Anghel Saligny fără aviz de la Ministerul Justiţiei.

La finalul ședinței cu colegii de partid, Dan Barna a anunțat că „toate opțiunile sunt pe masă”. Însă, o moțiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru depunerea unei moțiuni este nevoie de 117 semnături. USR PLUS are 80 de parlamentari.

De asemenea, o altă variantă la celor de la USR-PLUS ar fi retragerea din Guvern sau impunerea unor amendamente la proiectul de investiții Anghel Saligny.

Într-o intervenție în emisiunea "Decisiv", de la Antena 3, deputatul USR Emanuel Ungureanu a infirmat că parlamentarii USR ar fi semnat pentru o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

"Noi nu putem să depunem o moțiune de cenzură singuri, pentru că nu avem destule voturi. Este treaba AUR și a PSD să strângă semnaturi pentru o moțiune de cenzură. Treaba noastră este să găsim resurse pentru miniștrii competenți, cum este ministrul Drulă, să facă autostrăzi, la sănătate să facem spitale și așa mai departe", a spus Ungureanu.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close