Antena 3 CNN Politică USR: „Sprijinul SUA pentru continuarea luptei anticorupţie prevesteşte sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE”

USR: „Sprijinul SUA pentru continuarea luptei anticorupţie prevesteşte sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE”

USR: „Sprijinul SUA pentru continuarea luptei anticorupţie prevesteşte sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE”
10 Iun 2017   •   16:51

Sprijinul administraţiei americane pentru continuarea luptei anticorupţie şi susţinerea statului de drept în România transmis cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA prevesteşte "sfârşitul coaliţiei PSD-ALDE", afirmă USR într-un comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres.

"Prin susţinerea eforturilor forţelor reformiste, SUA descurajează în mod clar tentativele actualei majorităţi PSD-ALDE de a face reversibile progresele înregistrate în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei în ultimii ani şi de a discredita nişte instituţii care sunt model de bune practici la nivelul internaţional", se arată în comunicat.

Potrivit USR, faptul că preşedintele României se numără printre primii patru lideri ai UE invitaţi la Casa Albă de noua administraţie este o confirmare a importanţei pe care Washington-ul o acordă Parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

"Preşedintele SUA a recunoscut contribuţia importantă a României la NATO în Afganistan, dar şi în combaterea terorismului şi a dat ţara noastră ca exemplu de stat care şi-a îndeplinit angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare", se arată în comunicatul USR.

USR va monitoriza respectarea acestui angajament, "în condiţiile de risc introduse de politica opacă şi ineficientă a Guvernului Grindeanu şi PSD", indică sursa citată.

În opinia USR, apartenenţa României la NATO şi Parteneriatul strategic cu SUA sunt pilonii esenţiali pentru securitatea naţională. "Susţinem respectarea principiului proporţionalităţii garanţiilor de securitate date de NATO componentei sudice şi nordice ale flancului estic. Pe fondul militarizării Crimeii şi transformării ei într-o zonă anti-acces, considerăm că este nevoie de o prezenţă întărită a NATO în regiune care să restabilească echilibrul de forţe", precizează USR.

USR susţine totodată importanţa ridicării vizelor pentru cetăţenii români şi a dezvoltării dimensiunii de cooperare economică, inclusiv prin atragerea de mai multe investiţii americane în România.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close