Va avea viitorul Guvern două ministere în plus? Premierul Ponta clarifică situaţia

de M.Z.    |    29 Noi 2012   •   16:41
Va avea viitorul Guvern două ministere în plus? Premierul Ponta clarifică situaţia Foto: agerpres.ro

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că viitorul Guvern de după alegerile din 9 decembrie nu va avea două ministere în plus, aşa cum s-a speculat, dar doreşte reorganizarea Ministerului Afacerilor Europene.

"Nu va fi niciun Minister al Controlului. (...) Este vorba de o organizare a Ministerului Afacerilor Europene. Acum, pentru actualul exerciţiu, nu mai putem lua autorităţile de management pentru că nu mai au timp să se acrediteze. În schimb, le vom organiza cu o coordonare unică pentru perioada 2014-2020", a declarat şeful Executivului, Victor Ponta, aflat la Tulcea, informează Agerpres.

Pe de altă parte, întrebat dacă Guvernul va plăti datoria pe care o are faţă de Primăria municipiului Bucureşti pentru Arena Naţională, premierul a spus că se va socoti cu primarul general Sorin Oprescu.

De asemenea, şeful Executivului a afirmat că sâmbătă va participa la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României şi că nu va participa la evenimentul organizat de Preşedinţia României dacă Traian Băsescu nu îşi va cere scuze.

"Dacă-şi cere scuze pentru toate insultele, mergem. Când va începe să vorbească într-un mod în care băiatul meu de 10 ani va putea să-l asculte la televizor fără să înveţe toate porcăriile d-lui Băsescu, mergem la Cotroceni", a menţionat premierul Victor Ponta.

x close