Antena 3 CNN Politică Vadim Tudor: Îi voi cere lui Băsescu să nu promulge legea lui Funar

Vadim Tudor: Îi voi cere lui Băsescu să nu promulge legea lui Funar

Vadim Tudor: Îi voi cere lui Băsescu să nu promulge legea lui Funar
27 Iun 2008   •   15:03

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a afirmat că nu îl susţine pe senatorul PRM Gheorghe Funar în cazul legii ştirilor pozitive, pe motiv că acesta nu l-a consultat înainte de a o depune, şi astfel nu l-a putut sfătui să o reformuleze. În acelaşi timp, Vadim a afirmat că va cere personal preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea. ?E inutil să mai precizez că domnul Funar nu m-a informat cu privire la această lege, pe care, eu, unul, l-aş fi sfătuit să o formuleze altfel sau, poate, să n-o mai propună deloc. Dar pentru a pune capăt acestor discuţii, care s-au inflamat şi riscă să degenereze, mai ales că ţara are probleme mult mai importante, am decis să-i cer eu, public, lui Traian Băsescu să nu promulge legea respectivã. Presa e mulţumită??, a spus liderul PRM, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PRM a mai afirmat că deşi este formulată neinspirat, legea nu este prost intenţionată. Deşi expunerea de motive este convingătoare, se vede că niciunul dintre iniţiatori nu este nici ziarist, nici jurist. Vadim consideră că iniţiatorii legii nu au dorit instituirea cenzurii ci, mai degrabă, este vorba de nedesitatea ?unei mai mari responsabilităţi în difuzarea informaţiilor şi programelor de către posturile de televiziune şi radio.?

De cealaltă parte, senatorul PRM Gheorghe Funar s-a declarat nemulţumit că presa instigă la nesupunere civică şi nerespectarea legii şi a afirmat că preşedintelui Traian Băsescu i se întinde o cursă. Cît despre afirmaţiile unor senatori care au recunoscut că nu au ştiut ce votează, Funar a precizat că va propune o testare psihică a aleşilor, susţinând că nu i se pare normal ca un parlamentar să nu ştie ce votează.

?Preşedintele României a fost ales din partea Alianţei DA şi îi cer să zică Ťnuť, dar Traian Băsescu nu a fost candidatul Alianţei ŤNuť şi nu este un preşedinte care să accepte ca la studiourile de televiziune şi radio să nu se prezinte ştiri pozitive", a spus Funar.

Potrivit acestuia, este de neînţeles această poziţie care vizează eliminarea ştirilor pe teme pozitive.

"Unde ajungem dacă se transmit numai teme negative la televiziune sau radio?", a adăugat Gheorghe Funar, care s-a declarat convins că preşedintele Traian Băsescu va promulga legea şi se va trece la aplicarea ei.

Senatorul PRM a explicat că ideile din lege se regăsesc în Directiva UE nr. 65/ 11.12.2007 adoptată de Parlamentul European, care face referire la difuzarea programelor de radio şi televiziune.

"În articolul 44 se spune că este necesar să se introducă norme pentru protecţia dezvoltării fizice şi mentale şi morale a minorilor, precum şi a demnităţii umane în toate serviciile mass-media audio-vizuale, inclusiv în comunicaţiile audio-vizuale comerciale. Cred că suntem printre primii din Europa care aplică Directiva UE", a arătat Gheorghe Funar.

Acesta a precizat că stabilirea temelor pozitive şi negative va cădea în sarcina CNA, care va emite decizii în acest sens.

Răzvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat însă, joi, că instituţia pe care o conduce va solicita Preşedinţiei să nu promulge propunerea legislativă adoptată, miercuri, de Senat, privind ponderea egală a ştirilor negative şi pozitive în ştirile radio-TV.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close