Antena 3 CNN Politică Vanghelie cedează: Cavoul familiei Lahovary va fi retrocedat proprietarilor de drept

Vanghelie cedează: Cavoul familiei Lahovary va fi retrocedat proprietarilor de drept

Vanghelie cedează: Cavoul familiei Lahovary va fi retrocedat proprietarilor de drept
24 Iun 2010   •   18:16

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie va renunţa la drepturile sale asupra capelei familiei generalului Iacob Lahovary, din Cimitirul Bellu pe care o cumpărase pentru sine şi famialia sa. Într-o intervenţie la Radio Guerilla, Vanghelie a susţinut că e păcat de D-zeu şi ca va înapoia familiei Lahovary cavoul.

Jurnaliştii de la Adevărul dezvăluiau, la începutul lunii iunie, că în capela de la Cimitirul Bellu, alături de blazonul familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine Iacob Lahovary au apărut două cruci, una a lui Niculae Constantin, bunicul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, şi una a unei alte rude de-a primarului, Liana Bojan.

În urma protestelor familiei generalului Lahovary şi a presiunii mediatice, Marian Vanghelie a cedat. El a anunţat că este "dispus să repare această problemă morală".

"Sunt dispus să repar această problemă morală prin a dona familiei respective acest cavou că nu am nicio problemă, nu mi-am dorit niciodată să creez aceste probleme. Şi e păcat de Dumnezeu. Vreau să-l chem pe cel din familia... să fac toate formele legale, să fac cedarea către familia respectivă. Ulterior am înţeles că a fost un general al armatei române. E păcat de Dumnezeu şi nu vreau să rămână pe mine amprenta asta pentru că nici eu, nici decedatul, săracul, nu şi-a dorit asemenea lucru", a declarat, joi, Marian Vanghelie.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, în calitate de consilier local la Sectorul 5, Radu Dumitru, coleg de partid cu Marian Vanghelie şi apropiat al acestuia, a profitat de calitate sa de şef al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, pentru a anula în 2003 actul de concesiune din 1950 al descendenţilor familiei Lahovary, folosindu-se de un articol ambiguu din fostul Regulament de funcţionare a cimitirelor.

El a declarat cripta Lahovary ca fiind "lăsată în părăsire" şi în aceeaşi zi a concesionat-o pentru 3.000 de lei, cu tot cu cei îngropaţi, pe numele angajatului lui Vanghelie, Nicolae Dan Cristea, actual director al Administraţiei Domeniului Public Sector 5.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vanghelie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close