x close

Vasile Blaga anunţă viitorul premier PNL

de D.G.    |    18 Sep 2015   •   18:36
Vasile Blaga anunţă viitorul premier PNL

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri, într-o conferință de presă la Poiana Brașov, că liberalii vor susține un guvern condus de Cătălin Predoiu, candidatul desemnat de partid pentru această funcție, el adăugând că deocamdată nu se poate discuta despre formule guvernamentale, până când nu va fi votată moțiunea de cenzură ce urmează a fi depusă de liberali, transmite Agepres. 
"Vom susține un guvern condus de Cătălin Predoiu, care este candidatul nostru pentru funcția de prim-ministru", a spus Vasile Blaga.

El a adăugat că deocamdată nu se poate vorbi de formule guvernamentale, până când moțiunea de cenzură, care va fi depusă săptămâna viitoare la Parlament, nu va fi votată. "Până nu vom avea certitudinea, prin vot, că moțiunea de cenzură a fost votată, și pe cale de consecință guvernul Ponta a picat, nu vom discuta de formule de guvernare și de funcții", a ținut să precizeze, la aceeași conferință de presă, și copreședintele PNL Alina Gorghiu.

De asemenea, Blaga a mai afirmat că PNL ar avea ca primă opțiune un guvern minoritar pentru a-și putea pune în aplicare, în totalitate, programul de guvernare al formațiunii.

Liderii PNL au confirmat, vineri, la Poiana Brașov, că liberalii vor depune luni o moțiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

Gorghiu a precizat, după ședința Colegiul Director Național al PNL, că vineri a obținut o decizie politică pentru depunerea moțiunii.

Parteneri
Parteneri
sati