Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga: Cei care au curajul să facă regionalizări au de pierdut. Costurile politice sunt enorme

Vasile Blaga: Cei care au curajul să facă regionalizări au de pierdut. Costurile politice sunt enorme

Vasile Blaga: Cei care au curajul să facă regionalizări au de pierdut. Costurile politice sunt enorme
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    10 Mar 2013   •   20:16

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Sibiu, că pierd "cei care au curajul să facă regionalizări", întrucât "costurile politice sunt enorme", şi a adăugat că nu va face "temă de campanie" pe acest subiect, dacă USL "face treburile ca lumea", conform Mediafax.
   
"Trebuie să discutăm cu principiile în faţă. Cei care au curajul să facă regionalizări pierd. În Polonia, au căzut trei guverne până au ajuns de la 15.000 de unităţi administrativ teritoriale la 2.500. Costurile politice sunt enorme", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Vasile Blaga.
   
Acesta a afirmat că nu va face "temă de campanie" din regionalizare, dacă "USL face treburile ca lumea".
   
"Am promis că nu vom face din asta temă de campanie dacă fac treburile ca lumea. Nu le vor face. Nu le vor face anul ăsta, anul viitor nu le vor face pentru că va fi an electoral, în 2015 că e an preelectoral şi în 2016 cu atât mai puţin că e an electoral", a spus Vasile Blaga.
   
Acesta a adăugat că nu vrea să se lanseze în discuţii despre capitalele regionale deoarece "numai Dragnea face asta". 
   
"Nu discutăm ca USL: o fi capitala la Sibiu, că a trecut Iohannis la liberali, o fi capitala la Braşov, o fi pe nu ştiu unde. Numai Dragnea face aşa. A zis că face opt regiuni şi când au sărit baronii USL pe el a zis că nu mai stabileşte capitala, că fiecare capitală de judeţ e capitală de regiune. Atunci ce să pricepi?", a mai spus Blaga.
   
Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte regionalizarea, România "nu trebuie să descopere apa caldă", făcând referire la Directiva 1054/2001 a Comisiei Europene care stabileşte clar cele şase principii care se au în vedere pentru regionalizare. 
   
Blaga a afirmat că, în ceea ce priveşte regionalizarea, trebuie să se aibă în vedere principiile de bază, respectiv serviciile de calitate şi costurile scăzute.
   
"Toată lumea face reorganizare administrativ teritorială, nu numai regionalizare, pentru a obţine cele mai bune servicii publice cu putinţă pentru cetăţean, la cele mai mici costuri. ăsta este ţelul pe care-l urmărim cu toţii", a conchis Blaga.
   
Vasile Blaga şi-a prezentat, duminică, la Sibiu, moţiunea "România dreaptă. PDL - politica dincoolo de lozinci" cu care candidează pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.
   
Blaga a fost însoţit de mai mulţi vicepreşedinţi ai PDL şi de mai mulţi europarlamentari, dar şi de mai mulţi primari din judeţele Alba şi Mureş.

×
Parteneri
Noi vouchere de la stat pentru românce
x close