Vasile Dîncu: PSD dispare, dacă nu se schimbă. Ce s-a întâmplat în ultimii trei ani?

de M.Z.    |    09 Iun 2020   •   13:58
Vasile Dîncu: PSD dispare, dacă nu se schimbă. Ce s-a întâmplat în ultimii trei ani? Hepta

Sociologul Vasile Dîncu, reînscris recent în PSD, spune că partidul este în faţa unei mari provocări: electoratul se schimbă şi dacă formaţiunea nu se va schimba şi ea, riscă să piardă tot.

El atrage agenția că foarte mulți șefi de organizații PSD judecă doar din perspectiva voturilor câștigate, aceasta fiind unica unitate de măsură în evaluarea oamenilor, potrivit romania.europalibera.org.

"Sunt unii care cred că singurul lucru important e votul. E foarte important pentru partid, dar în partid, așa cum oamenii trebuie să fie diferiți, ar trebui să gândim un pic mai complex de atât. Am mai spus și poate și asta deranjează, că în politică, mai ales în cea de stânga, este importantă diversitatea. Dacă nu acceptăm diversitatea internă, cum să o înțelegem pe cea din societate.

Dacă PSD se concentrează doar pe susținerea unui electorat captiv sau pe rezolvarea unor probleme din justiție, atunci suntem condamnați să dispărem. Electoratul se schimbă, aceasta este cea mai mare provocare a PSD-ului în acest moment, dacă partidul nu se schimbă, vom pierde peste tot, chiar și în zonele din sud", a spus Dîncu.

Dîncu: Am pierdut Moldova. Ce s-a întâmplat în ultimii ani?

"În acest moment, Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic şi nici din punct de vedere al culturii politice din România", este declarația care a stârnit scandal în PSD.

"În ultima vreme am pierdut Moldova, cred că cel mai important lucru e să ne întrebăm ce s-a întâmplat în ultimii trei ani. De la 46%, în doi ani și jumătate, partidul a ajuns la 23%, a pierdut jumătate de voturi. O asemenea dinamică negativă nu a mai existat. Noi nu ne întrebăm ce s-a întâmplat, aceasta cred că trebuie să fie principala întrebare de la Congres" a adăugat Vasile Dîncu.
 

Parteneri
sati
x close